Haberler

Dünyanın En Büyük Plağı, Ünlü Forum Konser Salonu'nun Çatısında Dönüyor

Eagles'ın 16 kez platin ödülü kazanan "Hotel California"sının devasa plağı, 124 metre çapında.

Efsanevi rock grubu Eagles'ın 1977'de çıkardığı ve 16 kez platin plak ödülüne layık görülen "Hotel California" albümünün devasa plağı yapıldı.

Pazarlama ve promosyon şirketi Pop2Life tarafından üretilen "dünyanın en büyük plağı", Los Angeles'ta yenileme çalışmalarının ardından açılan Forum'un çatısına yerleştirildi.

Sadece 10 günde 25 ton malzeme kullanılarak yapılan 124 metre çapındaki plak, saatte 27 kilometre hızla dönüyor.

Yaklaşık 1,5 kilometre yükseklikten de görülebilen devasa plağın yapımında 75 işçi görev aldı.

Forum'un Başkan Yardımcısı Sid Greenfeig, "Yenilenen Forum'un tekrar açıldığını tüm dünyaya ilan etmek ve Amerika'nın en büyük grubu Eagles'a saygılarımızı sunmak için bu devasa plağı yaptık" dedi.

Eagles, Forum'un yeniden açılması için düzenlenen kutlamalar çerçevesinde 15 Ocak'tan itibaren 6 konser verecek. Ünlü şarkıcı Justin Timberlake de "20/20 Experience World Tour" adlı dünya turnesini 20 Ocak'ta Forum'da vereceği konser ile başlatacak.

Bir zamanlar Los Angeles Lakers'a evsahipliği yapan ve Led Zeppelin, U2 ve Sting gibi yüzlerce müzisyenin sahne aldığı Forum, 2012'de Madison Square Garden şirketi tarafından yıkılmaktan son anda kurtarılmıştı. 17 bin 500 koltuk kapasiteli Forum'un restorasyonu geçen yıl başlamış ve yaklaşık 100 milyon dolara mal olmuştu.

Forum, restorasyonun ardından 18 bin koltuk kapasitesi ile dünyanın en büyük kapalı konser salonu oldu.

1971'de Glenn Frey, Don Henley, Bernie Leadon ve Randy Meisner tarafından kurulan Eagles, 6 Grammy dahil yüzlerce ödül kazanarak 1970'lerin en başarılı rock gruplarından biri olmuştu. Grubun "Their Greatest Hits (1971–1975)" ve "Hotel California" adlı albümleri, ABD'de en çok satan 20 albüm listesinde yer alıyor. Grup Rolling Stones dergisinin tüm zamanların en iyi 100 müzisyeni listesinde 75. sırada,  Hotel California albümleri de tüm zamanların en iyi 500 albümü listesinde 37. sırada geliyor. - Ankara

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Amerika Birleşik Devletleri California Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title