Haberler

Dünyaca Ünlü Doktor Mehmet Öz'ün Babası Vefat Etti

Güncelleme:

İstanbul'da bir süredir tedavi gören dünyaca ünlü doktor Mehmet Öz'ün babası ünlü kalp cerrahı Mustafa Öz, hayatını kaybetti.

ABD televizyonlarında tıp üzerine yaptığı programlarla tanınan Dr. Mehmet Öz'ün babası ünlü kalp cerrahı Mustafa Öz, 94 yaşında İstanbul'da hayatını kaybetti.

Dünyaca Ünlü Doktor Mehmet Öz'ün Babası Vefat EttiMUSTAFA ÖZ

MUSTAFA ÖZ KİMDİR?

Mustafa Öz, 3 Ekim 1925 tarihinde Konya Bozkır'da kerpiç bir evde doğmuştur. Annesinin adı Fatma, babasının adı Mehmet'dir. Ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz'ün babasıdır. Devlet parasız yatılı okullarında okuyarak 1950 yılında İÜ Tıp Fakültesini de burslu bitirdi.

Tıp Fakültesinde 2. Sınıftayken parasızlıktan kitap alamıyordu, derslerde not tuttu. Ama anatomi dersinde bu söz konusu olmuyordu. Anatomi atlasına ihtiyacı vardı o dersten geçebilmek için. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'ye bir mektup yazdı, durumu anlattı. Bir süre sonra Dolmabahçe'den gelip onu buldular. Bir yetkiliyle Saray Kitapevi'ne gitti ona atlas ve stetoskop alındı, hâlâ odasında duruyorlar.

Mecburi hizmet ve askerliğini yaptıktan sonra, her yere asistanlık için müracaat etti. Hiçbirinden pozitif bir cevap gelmeyince kendi imkânlarıyla hiç dil bilmediği Amerika Birleşik Devletlerine gitti. Kısa sürede İngilizceyi öğrendi. Yüksek ihtisasını Cleveland'da Doctor's Hospital'da yaptı, 1959 'da genel cerrah ünvanını aldı. Aynı yıl eşi Suna Atabay ile evlendi.

1960 'da Atlanta Emory, Üniversity Hospital'de toraks ve kardiyovasküler cerrahi uzmanlığı tamamladı. Philedelphia'da Jefferson Medical School'un Medicine Center of Delaware'de cerrahi eğitim direktörlüğünden, prof olarak başkanlığa kadar yükseldi.

ABD'de 54 yıl kaldıktan sonra Türkiye'ye döndü. Bilim Üniversitesi Cerrahi Bilimler Dalı Başkanlığı yaptı. Florence Nightingale Hastanesi'nde çalıştı. Özellikle osefajektomi denen ameliyatı Türkiye'de en iyi icra eden doktorlardan biridir.

Mustafa Öz'ün, üst düzey askerler, bürokratlar, politikacılar, işadamları hem hastası olmuş hem de arkadaşı. Turgut Özal, Ayhan Şahenk, Adnan Kahveci, Üzeyir Garih, Necmettin Erbakan, Süleyman Demirel, İshak Alaton gibi pek çok isimle dostluk kurulmuş.

Mustafa Öz, 1959 yılında Suna Atabay ile evlendi. 11.Haziran 1960 tarihinde oğlu Mehmet Öz doğdu. Daha sonra Seval ve Nazlım diye iki kız çocuğu oldu.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Amerika Birleşik Devletleri Mustafa Öz İstanbul Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE!
500

Yorumlar (9)

Dürbünlü:

ALLAH tüm ehli imana rahmet eylesin.. Amin

30
0
yanıtYanıtla
Bülent ŞEN:

Allah gani gani rahmet eylesin İlme adanmış bir hayat dolu dolu geçen bir yaşam. Hele ki Konya nın Bozkır ında kerpiç bir evden sıfırdan başlayan bir hayat. Asıl mucize Mehmet Öz ün değil babası olan Mustafa ÖZ ün hayatıdır

28
1
yanıtYanıtla
BATTALGAZİ:

Ölümden kaçış Yok önemli olan imanlı ölmektir yoksa Amerikada yaşamışsın yada doktor olmuşsun hiçbir önemi Yok Allah için ne yaptın ona bakılacak o yüzden herkes İmanını kurtarmaya baksın

7
11
yanıtYanıtla
dost:

allah rahmet eylesin

10
0
yanıtYanıtla
kolcu:

Mehmet öz ve kendisi gibi insanlar turkiyeye kazandırdığı için teşekürler. Başımız sağ olsun

7
0
yanıtYanıtla
............:

Öz denince aklıma geldi, Zekeriya öz nerde

1
2
yanıtYanıtla
...:

Allah rahmet eylesin. Resmen zorluklarla mücadele edilmiş, bir başarı hikayesi. .

1
0
yanıtYanıtla
azraıl:

doktorlarda kendilerine çare bulamıyorlar

0
1
yanıtYanıtla
LAHANA FOX:

BUGÜN ALLAH YOLUNDA ALLAH İÇİN NE YAPTIK . KİŞİ SEVDİĞİYLE BERABERDİR.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title