Haberler

Yunanistan'da Petrol Tankerleri Şoförlerinin Grevi Hayatı Felç Etti

Yunanistan'da Kamyon ve Petrol Tankerleri Şoförlerinin Grevi Sebebi ile Hayat Felç Olurken, Ülkede Yakıt Sıkıntısı Doruğa Ulaştı.

Yunanistan'da kamyon ve petrol tankerleri şoförlerinin grevi sebebi ile hayat felç olurken, ülkede yakıt sıkıntısı doruğa ulaştı.

Cuma günü başlayan grev sebebi ile ülkedeki benzin istasyonlarının yüzde 98'inde yakıt kalmazken, Yunanlı şoförler artık arabalarının depolarında kalan yakıtı tüketmek zorunda kaldı.

Şoförlerin bugün hükümet yetkilileri ile görüşmelerinden bir sonuç çıkması ve grevin bitmesi ümidine rağmen, öğlen saatlerinde "greve süresiz devam" kararı alındı.

Bu karara göre bu akşam saatlerinden itibaren tüm benzin istasyonlarındaki yakıtın tükenmesi beklenirken, benzin bulunan yakıt istasyonlarında otomobil kuyrukları 500 metreye ulaştı.

Yakıt sıkıntısı Girit, Midilli, Rodos gibi adalarda da hissediliyor. Adalarda tek damla benzin kalmazken, aynı zorluk Dedeağaç, Gümilcine ve ülkenin 2 rafinerisinin bulunduğu Selanik'te de yaşanıyor.

Ülkedeki tüm ticari taksi şoförleri de nereden yakıt bulacaklarını düşünürken, yakıt sıkıntısı sebebi ile kamyonlar hareket edemeyeceğinden, artık marketlerde de süt, yoğurt, et ve sebze gibi günlük ürünlerin sıkıntısının başlaması bekleniyor.

Yunanistan'da tankerlerin taşıma ücretleri devlet tarafından belirleniyor. Bu sene bu ücretlerin yüzde 5 arttırılması şoförleri memnun etmedi. Artan yakıt fiyatları sebebi ile şoförlerin sendikaları en az yüzde 10 zam talep ederek, grevlerine devam edecekleri tehdidinde bulunuyor.

Bu grev sebebi ile turizm olumsuz etkileniyor. Ülkeye gelen yabancı turistler araba kiralamazken, kiralayanlar da yakıt sıkıntısı sebebi ile yolda kalıyor.

Girit'te yüzlerce turist yakıt sıkıntısı sebebi ile araba kiralamaktan vazgeçti.

(MK-NO-NO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title