Haberler

Velilere Anadolu Üniversitesi Tanıtıldı

Anadolu Üniversitesi Açık öğretim sistemi ve İkinci Üniversite Stuttgart ve Esslingen’de tanıtıldı.

Anadolu Üniversitesi Açık öğretim sistemi ve İkinci Üniversite Stuttgart ve Esslingen'de tanıtıldı. Batı Avrupa Programları Koordinatörü Dr. Ahmet Atilla Doğan, öğrencilere Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Sistemi, Milli Eğitim Bakanlığı Açıköğretim Ortaokulu ve Açıköğretim Lisesi hakkında genel bilgiler verdi.

Stuttgart Türk Okul Aile Birliği ve Esslingen Türk Okul Aile Birliği tarafından düzenlenen Uluslararası 23 Nisan Çocuk Bayramı Şenliği'nde Anadolu Üniversitesi elemanları stant kurarak ailelere Açık Öğretim Sistemi, İkinci Üniversite ve Batı Avrupa Programlarının tanıtımını gerçekleştirdi. Şenliğe katılanlar ilk kez Anadolu Üniversitesi ile tanışma fırsatı elde ettiler. Tören katılanlara seslenen Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Programları Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Atilla Doğan, "Avrupa'daki Türklere ve Türkçe konuşan herkese eğitim öğretim hizmeti sunmak üzere buradayız. Biliyoruz ki, göçmen kökenli toplumun eğitim düzeyinin yüksek olması, yerleşik olduğu ülkeye uyumunu ve kabulünü kolaylaştırmaktadır. Bu nedenle bir diploma yetmez İkinci Üniversite uygulaması ile Üniversite mezunlarını tekrar aramızda görmek istiyoruz" dedi.

Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Programları Koordinatörlüğü, tanıtım standında Anadolu Üniversitesi'nin ve Milli Eğitim Bakanlığının Batı Avrupa'daki hizmetleri hakkında broşür dağıtımı ve bilgilendirme yapıldı. Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Bürosu görevlileri, Stuttgart Eğitim Ataşeliği görevlileri ile birlikte vatandaşlara açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim Sistemi Batı Avrupa Programları, İkinci Üniversite ve ANADOLUYÖS hakkında sorularına cevap verip, rehberlik hizmetinde bulundular. Gazetemize bir açıklama yapan Batı Avrupa Programları Koordinatörü Dr. Ahmet Atilla Doğan, "Vatandaşlarımızın stantlarımıza büyük ilgi göstermeleri bizi sevindirdi. Herkese bulunduğu ülkede eğitim görüp ama aynı zamanda hem Milli Eğitim Bakanlığı'nın hem de Anadolu Üniversitesi'nin Türkiye'deki yasal olarak eşit diplomalarını alma imkanının olduğunu anlatmaya çalıştık. Bugün gördük ki hizmetlerimizden bir kısım vatandaşlarımız bilgi sahibiyken birçok vatandaşımız ise bu olanaklardan bihaber. Bizim burada verdiğimiz bilgiler doğrultusunda sürdürülen hizmetler konusunda yeni bilgi sahibi oldular. Kendileri de bu hizmetten yararlanmak istediklerini bizlere bildirdiler" diyerek tanıtımların devam edeceğini belirtti. Doğan, "Biz hem velileri hem de gençleri Anadolu Üniversitesi olarak Avrupa'da önümüzdeki Ağustos ayının sonuna kadar tanıtımlarımız devam edecek" dedi. - STUTTGART

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Anadolu Üniversitesi Atilla Doğan Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title