Haberler

Ukrayna'nın esir aldığı Medvedçuk kamera karşısına geçip Putin ve Zelenski'ye seslendi: Takas edilmek istiyorum

Güncelleme:

Ukrayna birlikleri tarafından 5 gün önce özel bir operasyonla yakalanıp esir alınan Putin'in yakın arkadaşı Viktor Medvedçuk yayınladığı bir videoyla Mariupol'de esir alınan askerlerle takas yapılmak istediğini söyledi. Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'ye seslenen iş insanı Medvedçuk'un çağrısına Mariupol'de savaşırken Rusya tarafından esir alınan iki İngiliz asker "Takas edilmek istiyoruz" videosuyla yanıt verdi.

Ukrayna'nın özel bir operasyonla yakalayıp ellerinde kelepçe ile kameraya aldığı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen Ukraynalı işadamı Viktor Medvedçuk'tan yeni görüntüler geldi.

RUSYA İADESİYLE İLGİLENMEDİKLERİNİ AÇIKLAMIŞTI

Ukrayna lideri Zelenski, Putin'in yakın arkadaşı olduğu iddia edilen Medvedçuk'a karşılık Rusya'nın esir tuttuğu Ukraynalıların serbest bırakılmasını önermişti ancak Kremlin sözcüsü Peskov Medvedçuk'un iadesi ile ilgilenmediklerini duyurmuştu.

Ukrayna'nın esir aldığı Medvedçuk kamera karşısına geçip Putin ve Zelenski'ye seslendi: Takas edilmek istiyorum

KAMERA KARŞISINA GEÇİP İKİ LİDERE SESLENDİ

Ukraynalı yetkililer bugün Ukraynalı oligark Victor Medvedçuk''un yeni görüntülerini yayınladı. Yayınlanan videoda bir masa başında oturduğu görünen Medvedçuk kameraya direkt bakarak "Ben Viktor Medvedçuk. Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'den beni Mariupol'de esir alınan askerlerle takas yapmalarını istiyorum" diyor.

Ev hapsinden kaçtıktan sonra yakalanan ve tutuklanan Medvedçuk, konuşmasında Mariupol'deki sakinler için güvenli bir çıkış imkanı olmadığının altını çizdi.

Ukrayna'nın esir aldığı Medvedçuk kamera karşısına geçip Putin ve Zelenski'ye seslendi: Takas edilmek istiyorumİngiliz askerler Medvedçuk'un çağrısına yanıt verdi: Takas edilmek istiyoruz.

"MEDVEDÇUK İLE TAKAS EDİLMEK İSTİYORUZ"

Mariupol'de Ukrayna ordusu saflarında savaşırken Rusya tarafından esir alınan İngiliz vatandaşı iki asker Shaun Pinner ve Aiden Aslin günlerdir İngiltere manşetlerinde. Askerlerin aileleri Başbakan Boris Johnson'dan yardım isterken Rusya devlet televizyonu bugün askerlerin görüntülerini paylaştı.

Yayınlanan görüntülerde yakalanan askerler Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson'a sesleniyor ve yardım istiyor. Videoda son derece bitkin görünen askerler Ukraynalı işadamı Viktor Medvedçuk ile takas edilmek istediklerini belirtiyor. Yayınlanan videolardan sonra esir değişimi konusunda ne Rusya, ne Ukrayna ne de İngiltere'den resmi bir açıklama gelmedi.

EŞİ ERDOĞAN'DAN YARDIM İSTEMİŞTİ

Ukrayna'da gözaltına alınan Muhalefet Platformu - Yaşam İçin Partisi'nin lideri Viktor Medvedçuk'un eşi Oksana Marçenko, muhalif siyasetçinin serbest bırakılması için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan yardım istemişti.

UKRAYNA'DAN MEDVEDÇUK AÇIKLAMASI

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yakın bağları olduğu ortaya çıkan Ukraynalı Victor Medvedçuk hakkında, "Başkan Putin'e son derece yakındı. Vladimir Putin'in, Medvedçuk'un kızlarından birinin vaftiz babası olduğu söyleniyor. Bu gerçeğin kendisi her şeyi ortaya koyuyor" demişti. Kuleba, Medvedçuk'un yargılanma sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, "O bir Ukrayna vatandaşı, biz hukukun üstünlüğüne sahip bir ülke olduğumuz için tüm usul haklarından yararlanacak. Hakkındaki karar, bir yanda hukuki diğer yanda siyasi süreç çerçevesinde belirlenecek. Hiçbir siyasi seçeneği dışlamıyoruz. Ama biz bir hukuk devletiyiz. Ve her şeyden önce, Ukrayna'ya karşı işlediği suçların sorumluluğunu üstlenecek" ifadelerini kullandı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Vladimir Zelenskiy Vladimir Putin Ukrayna Moskova Kiev Haberler

Bakmadan Geçme

2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli? Define faciası! İznik define olayı ne? Define ararken kaç kişi hayatını kaybetti? Lille - Aston Villa maçı hangi kanalda, saat kaçta? Lille - Aston Villa maçı CANLI İZLE! Nesrin Cavadzade'nin yeni sevgilisi kim? Kaan Yardımcı kimdir? Kaan Yardımcı kaç yaşında, nereli? Bayhan kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Bayhan kaç yaşında, nereli? Bayhan biyografisi! VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title