Haberler

Ukrayna istihbaratı: Kadirov'un Çeçen savaşçıları yıkıcı kayıpların ardından ülkeden kaçtı

Güncelleme:

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 26. gününde Ukrayna İç Güvenlik Servisi'nden (SBU) dikkat çeken bir açıklama geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in en büyük destekçilerinden biri olan Çeçen lideri Kadirov'a bağlı savaşçıların karşılaştığı yıkıcı kayıplardan sonra Belarus üzerinden ülkelerine geri döndüğü ifade edildi.

İngiliz The Mirror gazetesinde yer alan habere göre Ukrayna İç Güvenlik Servisi (SBU); savaşın ilk üç haftasında yüksek kayıpların verilmesiyle birlikte Çeçen askerlerin geri çekilmeye başladığını duyurdu.

GEÇEN HAFTA ÜLKELERİNE DÖNDÜLER

SBU'nun istihbaratına göre, 13 Mart'ta Kadirovcular Kiev'den ayrıldı ve Belarus üzerinden ülkelerine döndü.

KADİROV "KİEV'DEYİM" DEMİŞTİ

Kadirov ise, geçtiğimiz günlerde Telegram sayfasından bir video paylaşmış ve Kiev'de olduğunu iddia etmişti. Çeçen lider Ramazan Kadirov, savaşçıları arasında zayiat olduğu haberlerini başta yalanlamış ancak 28 Şubat'ta isimlerini vermeden iki Çeçen askerin ölümünü kabul etmişti.

İSTİHBARAT YÜZLERCE ÇEÇENİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ DUYURMUŞTU

SBU istihbarat görevlileri ise, sadece 26 ve 28 Şubat tarihlerinde Gostomel havaalanını ele geçirme çabaları sırasında "birkaç yüz" Çeçen savaşçının öldürüldüğünü söylemişti.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Ramazan Kadirov Çeçenistan Ukrayna Moskova Rusya Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (19)

Umut Can:

Ukraynalilara sesliniyorum tek bi ceceni sag birakmayin yok edin hain kadirov

376
26
yanıtYanıtla
HAKAN ARSLANOĞLU:

Eli silah tutan savaştan kaçmayan Ukrayna kadınları, sözde lider Kadirov ve savaşçılarından daha cesur ve yüreklilerdir.

356
34
yanıtYanıtla
Demir Acer :

kadirovun kellesini istiyoruz

306
16
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Bu satılmış hainin sonu ibretlik olacak inşAllah ..

206
11
yanıtYanıtla
Erkan Magdenli :

kadirov hain

196
12
yanıtYanıtla
Mazlum Yeşilyaprak:

Çeçenlerin ismini kullanan satılmış

184
9
yanıtYanıtla
OKUR:

kiralık katil

138
4
yanıtYanıtla
mahmut kemal :

Kadirov Çeçenistan'ın başına gelmiş en büyük bela.

132
5
yanıtYanıtla
Ender Enderoglu:

İngilizler demiş kesin doğrudur ??

94
37
yanıtYanıtla
faruk :

katik amerika ve neonazilere karşı savaşıyorlar... ? siz yoksa nazilerin tarafındamısınız

12
102
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title