Haberler

Türk Müzik Grubu Tanini Trio, Macar Seyircileri Büyüledi

Macaristan'da konser veren Türk müzik grubu "Tanini Trio" büyük ilgi gördü.

Macaristan'da konser veren Türk müzik grubu "Tanini Trio" büyük ilgi gördü.

Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği tarafından organize edilen konserler Macaristan'ın Eger kenti ile başkent Budapeşte'de düzenlendi. Türk müzik grubu dün gece sahne aldığı Budapeşte Radyosu Mermer Salonu'nda verdiği 2 saatlik konserle Macar müzikseverleri coşturdu. Salonun hınca hınç dolmasıyla birlikte Macar yetkililer kapıları kapatmak zorunda kaldılar. Piyanoda Hakan Ali Toker, neyde Bilgin Canaz, kanunda ise Tahir Aydoğdu'nun oluşturduğu grup, 2 saatlik konserinde, dünyaca ünlü bestekarlardan Chaykowski'den Astor Piazzola'ya, Eric Satie'den Santuri Ethem Efendi'ye kadar uzanan geniş bir repertuarı Macar sanatseverlerle buluşturdular.

Konserin final bölümde ise Nihahevd Longa ve ünlü Macar rapsodiyi birleştirerek seslendiren "Tanini Trio" dakikalarca ayakta alkışlanarak, defalarca sahneye yeniden davet edildi.

Konserin ardından İHA muhabirine konuşan Büyükelçi Kemal Gür, "Tanini Grubu"nu tebrik ettiğini, Macarların konser sonrasında Türk sanatçıları tek, tek tebrik ettiğini kaydetti.

Grubun ney sanatçısı Bilgin Canaz ise, Macaristan'da gördükleri ilgiden dolayı çok mutlu olduklarını, bu yıl içinde tekrar gelmek için davet aldıklarını, Türk müziğini AB ülkesi Macaristan'da tanıttıkları için büyük gurur yaşadıklarını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Bilgin Canaz Macaristan Türkiye Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title