Haberler
BBC

Hükümete Dava Açan Bar Sahibi, Trafikte Alkol Testi Yapılmasını Durdurdu

Güncelleme:

Kenya'da bir mahkeme, 'yaşam tarzıma dokunamaz' diyerek hükümeti dava eden bar sahibini haklı bularak, ülke genelinde trafikteki alkol denetimlerini durdurdu.

Kenya'lı bar sahibinin hükümete açtığı dava şaşırtıcı bir kararla sonuçlandı. Her ülkede olduğu gibi trafikte alkol testi yapan polisleri dava eden bar sahibi, temyiz tarafından haklı bulundu.

"YAŞAM TARZIMA MÜDAHALE EDİLEMEZ"

Kariuki Ruitha adlı bar sahibi devletin, ne kadar alkol alacakları dahil insanların yaşam tarzlarıyla ilgili kararlarına müdahale edemeyeceğini savunarak üç yıl önce dava açmıştı. Mahkeme alkol testini düzenleyen kurallarla, trafik yasaları arasında uyumsuzluk olduğuna hükmetti.

HÜKÜMET HAREKETE GEÇTİ

Fakat bar sahibinin zaferinin kısa ömürlü olabileceği belirtiliyor. Zira hükümetin, mahkeme kararıyla oluşan yasal boşluğu doldurmak için ivedilikle yeni bir yasa geçireceği belirtiliyor.


TRAFİK KAZALARININ YOĞUN YAŞANDIĞI ÜLKE

Kenya, dünyada trafikte en fazla insanın öldüğü ülkeler arasında yer alıyor. 2016'nın ilk yarısında trafik kazalarında 1574 kişi öldü.

"İŞLERİMİ YÜZDE 80 ORANINDA AZALTIYOR"

Yerel medyada yer alan haberlere göre Nairobi'de bar işleten Ruitha, müşterilerine bardan çıkar çıkmaz alkol testi yapıldığı için işlerinin yüzde 80 oranında azaldığını, 44 çalışanını işten çıkarmak zorunda kaldığını söyleyerek 2014'te Ulaştırma Bakanlığı'na dava açmıştı.

Ruitha'nın avukatı, polisin daha arabalarına binmeden müşterilere alkol testi yaptığını belirterek testle ilgili kuralların "baskıcı ve mantıksız" olduğunu söylüyor.

BBC

Kenya Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title