Haberler

Taliban'ın 20 yıl önceki halinden pek farkı yok! Hırsızlar için uygulanan "el kesme" cezası geri geliyor

Güncelleme:

20 yıl sonra Afganistan'da yeniden yönetimi ele geçiren Taliban verdiği ılımlı mesajları çabuk unuttu. Taliban'ın kurucularından Molla Nooruddin Turabi hırsızlar için uygulanan "el kesme" cezasının geri geleceğini açıklarken, "Kimse bize yasalarımızın ne olması gerektiğini söyleyemez. İslam'a uyacağız ve kanunlarımızı Kuran'a göre yapacağız" ifadelerini kullandı.

Dünya haftalardır Afganistan'dan gelen haberlere ve görüntülere kilitlenmiş durumda. 20 yıl sonra ülkenin kontrolünü yeniden ele geçiren Taliban verdiği ılımlı mesajları çabuk unutmuşa benziyor. Zira ülkeden gelen görüntüler Taliban'ın ilk dönemi ile benzer bir yönetim anlayışı sürdüreceğini gözler önüne seriyor.

EL KESME CEZASI GERİ GELECEK

Taliban'dan bu durum teyit eden bir açıklama geldi. Taliban'ın kurucularından Molla Nooruddin Turabi hırsızlar için uygulanan 'el kesme' cezasının geri geleceğini açıkladı.

"KANUNLARIMIZI KURAN'A GÖRE YAPACAĞIZ"

Ülkenin başkenti Kabil'de The Associated Press'e konuşan Turabi, "Kimse bize yasalarımızın ne olması gerektiğini söyleyemez. İslam'a uyacağız ve kanunlarımızı Kuran'a göre yapacağız" dedi. Turabi bu cezanın Taliban'ın ilk döneminden farklı olarak stadyumlarda yapılmayabileceğinin altını çizdi.

TALİBAN'IN AFGANİSTAN'A HAKİM OLMA SÜRECİ

ABD ile Taliban arasında Şubat 2020'de varılan barış anlaşması çerçevesinde bu yıl uluslararası güçlerin Afganistan'dan geri çekilme süreci başladı.

Anlaşma, yabancı güçlere saldırılmamasını öngörürken Taliban'ın Afgan güvenlik güçlerine yönelik eylemlerine dair hüküm getirmedi. Afgan hükümetiyle Doha'daki müzakereleri devam ettiren Taliban, eş zamanlı şekilde hazirandan bu yana şiddetli saldırılarla Afganistan'da birçok ilçeye, son bir ayda da vilayet merkezlerine hızla hakim oldu.

Başkent Kabil'i kuşatan Taliban, 15 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin ülkeyi terk etmesinin ardından kenti çatışmasız şekilde kontrolüne aldı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Afganistan Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29-30 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (28)

İlhan bal:

Çok guzel uygulama aynısını Türkiye de istiyoruz

131
33
yanıtYanıtla
kuliev ibrahim:

mükemmel karar en dogrusu budur helal ekmek kazanmıyan eller kesilmelidir,haramzadeyi hpise atıp baslemek zorunda değiliz

121
18
yanıtYanıtla
Melisa sezen :

Şu habere olumlu tepki veren arkadaşlar mesaj atsın afganistan gidiş biletinizi ben kendim ödeyeceğim. Kim bilir sadece muhalif diye kaç tane suçsuz insanın elini kesecekler suç atarak, kafanız mı çalışmıyor sizin.

35
100
yanıtYanıtla
ali Öcay:

Vallahi dosdoğru olan sadece İslam dır!!!şeriat ise onun hukuk kısmıdır!!!!

117
12
yanıtYanıtla
Ismail Şenyurt:

adamaın tipine bak at hırsızına benziyor eğer şeriat bu ülkede uygulansaydı kesilmedik el kalmazdı tek yol demokrasi ve eğitim

39
79
yanıtYanıtla
mehmet can:

bunun neresi ılımsız? hırsızlara değilde haddi uygulayana mı ılımsız diyorsunuz? sizin hiç malınız mülkünüz haksız yere elinizden alındı mı? yıllarca yaptığınız birikim gece gündüz çalışma sitresine girip kenara 3-5 kuruş para attığınızda onun bir başkası tarafından çalındığını düşünsenize? bunu yapanı birde devlet hapse attığını farzedin. neden türkiyede bu kadar çok hırsızlık var? Çünkü caydırıcı bir ceza YOKKKK!! Al sana ALLAH'ın caydırıcı cezası. Yiyorsa çal.

105
11
yanıtYanıtla
Murat Aydın:

helal kardeşim çok güzel yazmışsın. adam hırsızlıktan yakalanıyor dosyasında hırsızlıktan 60 kere içeri girmiş ve hala serbest bırakıyorlar caydırıcı ceza olmayınca hırsızın umrunda değil. ya arkadaş evine ayakkabılarıyla giryor her yeri döküyor biriktirdiğin üç beş kuruşu alıyor hiçmi zorunuza gitmez bu ben yiyemedim al sen ye yok öyle bir dava kessinler ellerini milletin malına canına elleri uzanmasın birdaha. Yüce rabbimin yasaları uygulansın inşallah

yanıt66
yanıt3
Suskun Demir:

çok güzel Türkiye de aynısı yapsa ne kadar güzelllll:)))

90
20
yanıtYanıtla
Altay Bozkurt:

2012 senesinde felçli ve şuur kaybı olan Annemi , dayımın kızı ben sana bakarım deyip !! kandırarak vekalet yaptırıp , senin oğlun Almanyada sana bakmıyor diyerek, annemin izni olmadan 2012 senesinde annemin akbanktaki hesabından 290.000 TL nakit olarak çaldı!! mahkemeye verdim 7 sene dava sürdü ve kazandım! sonra nemi oldu?? 2021 deyiz ve bes kuruş para alamadım!!!! dayımın kızı şeriat hükmüne göre elinin kesilmesiyle yüzyüze kalsaydı , sanırım 2012 senesinde hemen parayı getirip teslim ederdi.

87
12
yanıtYanıtla
Pole star:

Şeriatta uzuv kesmenin uygulanabilmesi için de gerekli şartlar vardır... Devlet önce halkın refah seviyesini yükseltecek, kimse kimseye muhtaç duruma düşmeyecek. Buna rağmen hırsızlık yapıyorsa ancak o zaman o el kesilir... Bunların ki şeriat değil zulüm...

56
36
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title