Haberler

Taliban, Afganistan'ın en büyük hapishanesi Puli Çarhi'deki mahkumları serbest bıraktı

Güncelleme:

ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi sonrasında ülkedeki ilerleyişini sürdüren Taliban, 10 gün sonunda bugün başkent Kabil'e girdi. Başkentin yönetim devrinin barışçıl bir şekilde yapılmasını istediklerini belirten Taliban yönetimi ele geçirdikleri şehir merkezlerinde bulunan hapishanelerdeki mahkumları da serbest bırakmaya devam ediyor. Taliban, Kabil'in doğusundaki ülkenin en büyük hapishanesi Puli Çarhi'deki mahkumları serbest bıraktı.

10 gündür Afganistan'daki ilerleyişini devam ettiren Taliban, bu sabah itibarıyla başkent Kabil'e girdi. Kentin çevresini kuşatan Taliban üyeleri kenar mahallelere giriş yaptı.

TALİBAN: KABİL GÜÇ KULLANILARAK ELE GEÇİRİLMEYECEK

Afganistan İçişleri Bakanlığı, "Taliban başkent Kabil'e her yönden girmeye başladı." açıklamasında bulundu. Öte yandan Taliban, başkent Kabil'in merkezini güç kullanarak ele geçirmeyeceğini duyurdu.

Taliban, Afganistan'ın en büyük hapishanesi Puli Çarhi'deki mahkumları serbest bıraktı

YÖNETİM DEVRİ İÇİN MÜZAKERELERE BAŞLANIYOR

Afganistan İçişleri Bakanlığı, Taliban'ın başkente girmesinin ardından, yönetimin devri için müzakerelere başlanacağını duyurdu.

KADINLARIN KORUMALI BÖLGELERE GEÇMESİ ÇAĞRISINDA BULUNULDU

Afganistan'ın başkenti Kabil'e girmeye başlayan Taliban, kentte güç kullanmayacaklarını, barışçıl bir şekilde ilerleyeceklerini ve Kabil halkının zarar görmeyeceğini açıkladı.

Kabil'e her yönden girdiğini duyuran Taliban, kentten ayrılmak isteyen herkese güvenli geçiş sağlanabileceğini duyurarak kadınların korumalı bölgelere geçmesi çağrısında bulundu.

Taliban, Afganistan'ın en büyük hapishanesi Puli Çarhi'deki mahkumları serbest bıraktı

ÜLKENİN EN BÜYÜK HAPİSHANESİNİ BOŞALTTILAR

Ele geçirdiği tüm şehir merkezlerindeki hapishaneleri tahliye eden Taliban, Kabil'in doğusundaki ülkenin en büyük hapishanesi Puli Çarhi'deki mahkumları da serbest bıraktı.

Sosyal medyaya düşen görüntülerde, eşyalarını da yanlarına alan yüzlerce mahkumun hapishaneden çıkarken attığı sevinç çığlıkları yer alıyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Afganistan Kabil Haberler

500

Yorumlar (5)

Babilya :

ABD nin evangelistleri küreselcileri insanlarla ne güzel de oynuyor.Bir avuç insanla çoğunluk uğraşamıyor. Neden acaba?

33
7
yanıtYanıtla
Timur Cakir:

Şu sıfatlara baksana!Ülke yönetecek tip varmı bunlarda,bunlar bildiğin terörist. Allah yadımcıları olsun afganistanın

yanıt13
yanıt4
Umid Kaziml:

Taliban Afganistan halkinin ta kendisidir!

20
4
yanıtYanıtla
FENERBAHÇE CUMHURİYETİ :

UMİD KAZİML Tamam sende git oraya dinini doya doya yaşa Osman Çelebi

yanıt1
yanıt1
Timur Cakir:

Şimdi Türkiye asker gönderse afganistan hükümetine yardıma,ortalık ayağa kalkar!!! En başta israil!!Neden acaba siz bulun.....

2
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title