Haberler

Arap medyası yazdı! Kral Selman'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bayram namazı teklifi: Gel Mekke'de kılalım

Güncelleme:

Arap medyasında yer alan habere göre Suudi Arabistan Kralı Selman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Mekke'ye davet etti. İddiaya göre Erdoğan, bayram namazını Mekke'de kılacak.

Bir dönem gerilen Türkiye ile Suudi Arabistan ilişkilerinde, son dönemde ılımlı rüzgarlar esiyor. Arap Baharı döneminde farklı kutuplara düşen iki ülke arasındaki ilişkiler, Kaşıkçı cinayetiyle birlikte daha gerilimli bir hale gelmişti. Ancak uzun bir süredir iki ülke liderleri arasında ılımlı rüzgarlar esmeye başladı.

TELEFONDA GÖRÜŞTÜLER

Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suudi Arabistan Kralı Selman arasında gerçekleştirilen son telefon görüşmesinde, ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve sorunların giderilmesi için "diyalog kanallarının açık tutulmasında" mutabık kalınmıştı.

MEKKE'YE DAVET EDİLDİ

Son olarak iki ülke arasında normalleşme sürecine giren ilişkiler için Lübnan medyasından bir iddia ortaya atıldı. Tactical Report, Suud yetkililere dayandırdığı haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mekke'ye davet edildiğini söyledi.

Suudi Arabistan'dan sürpriz davet! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bayram namazını Mekke'de kılacağı iddia edildi

BAYRAM NAMAZINI BİRLİKTE KILACAKLAR

Ziyarette Suudi Kralı Selman ve Suudi Veliaht Prens Muhammed Bin Selman ile birlikte Erdoğan'ın bayram namazını Mekke'de kılacağı yazıldı.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Dünya

Suudi Arabistan Kral Selman Haberler

500

Yorumlar (3)

mehmet can:

sırf kabede bayram namazı kılmak için gidilir ama bu selman için gidilmez.

54
3
yanıtYanıtla
bekir yapici:

mehmet can kabede bayram namazi kilmak icin Türkiyede bir gün sonra oruca baslamak gerekirdi veya Türkiyeden bir gün sonra ramazan bayramini kutlaman gerekir

yanıt6
yanıt0
Irfan Çoban:

Benim imkanım olsaydı, gider Kudüs te, Aksa'da kılardım.

19
8
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title