Haberler

Suriye'ye "İnsani Koridor" Önerisi Eleştiriliyor

Emekli Büyükelçi İnal Batu, Suriye'ye "İnsani Koridor" açma konusuna ilişkin "Zorlayıcı, askeri koruma tedbirleriyle empoze edilecek bir insani koridor yöntemi yanlıştır" şeklinde konuştu.

Fransa'nın AB Dışişleri Bakanları toplantısında dile getireceği belirtilen Suriye'de "İnsani Koridor" açma önerisine Türkiye'den eleştiriler geldi. Emekli Büyükelçi İnal Batu, Suriye'ye "İnsani Koridor" açma konusunda "Zorlayıcı, askeri koruma tedbirleriyle empoze edilecek bir insani koridor yöntemi yanlıştır" şeklinde konuştu.

Dışişleri eski Müsteşarı Nüshet Kandemir ise, "Türkiye'nin ön planda tutularak kendileri arka plana çekilmenin çarelerini arıyorlar" derken, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in Suriye bağlamında Ankara'dan bir takım talepleri olacağını belirtti.

-"EMPOZE EDİLECEK BİR İNSANİ KORİDOR YÖNTEMİ YANLIŞTIR"-

Emekli Büyükelçi İnal Batu, Suriye'ye "İnsani Koridor" açma konusunda, "İnsani bir konuda Türkiye'nin de daima uluslararası camianın yanında yer alması iyidir. Ama bu ancak Esad hükümetinin muvafakatıyla olacak bir şeydir. Zorlayıcı, askeri koruma tedbirleriyle empoze edilecek bir insani koridor yöntemi yanlıştır, yanlış olacaktır." dedi.

-"BATILILAR, METHİYELERİ BEKLENTİLERİ OLMADAN YAPMAZLAR"-

Dışişleri eski Müsteşarı ve emekli Büyükelçi Nüshet Kandemir ise, son zamanlardaki gelişmeler çerçevesinde, "Türkiye'nin ön planda tutularak kendileri arka plana çekilmenin çarelerini arıyorlar" diyerek, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in Türkiye ziyaretine işaret etti.

Eski Washington Büyükelçisi Kandemir, Joe Biden'in Suriye bağlamında bir takım talepleri de getireceğini belirterek, "Son zamanlarda batılı çevrelerden Bayan Clinton başta olmak üzere ve Fransa, İngiltere gibi AB'nin çeşitli ana ülkelerinden Türkiye'ye yönelik methiyeler duyunca, benim kanaatim batılıların bu methiyeleri bir beklenti olmadan yapmayacakları şeklindedir." dedi.

Kandemir, "Türkiye'yi ön planda kullanarak daha fazla kendileri arka buna sözde destek olma yolunu tercih edecekler. Tabii bu Türkiye'nin işini zorlaştırıcı bir faktör olarak ortaya çıkar" sözlerine ekledi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Dünya

Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title