Haberler
BBC

Rusya'da solunum cihazından çıkan yangında, 5 koronavirüs hastası öldü

Güncelleme:

Rusya'da solunum cihazının kısa devre yapması nedeniyle bir hastanede çıkan yangında, yoğun bakım ünitesindeki 5 koronavirüs hastası hayatını kaybetti.

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen 3. ülke konumunda bulunana Rusya'da acı bir olay yaşandı. St. Petersburg'daki bir hastanenin yoğun bakımında çıkan yangında 5 kişinin hayatını kaybetttiği açıklandı. Yangının sebebi olarak, aşırı yükleme nedeniyle bir solunum cihazının kısa devre yapması gösterildi.

SOLUNUM CİHAZI KISA DEVRE YAPTI

Rusya'nın St. Petersburg kentinde bir hastanede çıkan yangında yoğun bakım ünitesindeki beş koronavirüs hastasının öldüğü açıklandı. Rus haber ajansları, yangının aşırı yükleme nedeniyle bir solunum cihazının kısa devre yapmasından kaynaklandığını duyurdu. Ajanslar, yangının kontrol altına alındığını ve 150 kadar hastanın tahliye edildiğini belirtti. Yangında kaç hastanın yaralandığı ise henüz bilinmiyor.

ÜLKEDEKİ VAKA SAYISI 220 BİNDEN FAZLA

Rusya dünya genelinde koronavirüs vakalarında üçüncü sırada yer alıyor. 220 binden fazla kişinin koronavirüse yakalandığı ülkede ölü sayısı 2000'in üzerinde açıklandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, pazartesi günü yaptığı açıklamada salgında uygulanan bazı önlemlerin hafifletileceğini söylemişti. Bu çerçevede inşaat, tarla ve fabrikalarda çalışan işçilerin işbaşı yapacakları duyurulmuştu.

BBC

Petersburg Rusya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title