Haberler

Sorunlu Bankalara Fbı El Koydu

ABD Federal Soruşturma Bürosu Fbı, Çökmeleriyle Beraber Mali Piyasaları Çalkantıya Sürükleyen, Önde Gelen Dört Amerikan Finans Kuruluşuna Yönelik Bir İnceleme Başlattı.

ABD Federal Soruşturma Bürosu FBI, çökmeleriyle beraber mali piyasaları çalkantıya sürükleyen, önde gelen dört Amerikan finans kuruluşuna yönelik bir inceleme başlattı.

Buna göre ülkenin en büyük iki emlak kredi kuruluşu Fannie Mae ve Freddie Mac'in yanısıra Lehman Brothers ve dev sigorta şirketi AIG'deki potansiyel bir dolandırıcılık ihtimali mercek altına alınacak.

FBI bu şirketlerin yönetiminden sorumlu kişileri de soruşturma kapsamına alıyor. FBI mali piyasalarda buna benzer incelemeleri geçen yıl da yapmıştı. ABD'de Bush yönetiminin finans piyasalarına yönelik olarak hazırladığı kurtarma planı da Washington'da siyaset gündeminin ilk sırasına yerleşmiş durumda.

Kongre'de plan rahatsızlığı

Plan, Kongre üyeleri arasında büyük tartışmaları da beraberinde getirdi.Amerika Birleşik Devletleri'nde senatörler, bankacılık sektöründeki krizi çözmek için hazırlanan kurtarma paketine dair rahatsızlıklarını dile getirdiler.

Amerikan Senatosunda yapılan ve beş saat süren oturumda, hararetli tartışmalar yaşanırken, Hazine Bakanı Henry Paulson, 700 milyar dolarlık kurtarma paketinin gecikmesi halinde, bunun tüm ABD ekonomisini riske sokabileceğini söyledi.

Senatörler ise, söz konusu kurtarma planının, Wall Street'e fayda sağlamanın yanı sıra, sıradan Amerikalıların da çıkarına olduğu yolunda güvence istiyorlar.

Hazine Bakanı Henry Paulson ve Amerikan Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke, bazıları 700 milyar dolarlık bu plana karşı olduklarını açıklayan senatörlere hitap ettiler.

Asıl öfkeli olan Cumhuriyetçiler

Senato bankacılık komitesinin önde gelen cumhuriyetçi üyesi Richard Shelby, Başkan Bush'un televizyondan halka seslenerek halkı bu konuda ikna etmesi çağrısında bulundu.

Shelby, "Bu büyük kurtarma planı bir çözüm değildir. Bu finansal sosyalizmdir ve hiç Amerikanvari değildir." dedi. Benzer eleştiriler, Amerikan siyasi yelpazesinin her yönünden geliyor.

Demokratlar planın eksik yönlerine vurgu yapıyor ve hükümetin bankacılara yardım ettiği kadar kredi ödemekte güçlük çeken ev sahiplerine de yardımcı olması gerektiğini söylüyor.

Komitenin başkanı Demokrat Chris Dodd, planı "kabul edilemez" olarak nitelerken, Kongre binasında yani Capitol Hill'de asıl öfkeli olan grup, kapitalizmin altının oyulduğunu söyleyen Cumhuriyetçiler oldu.

Shelby, hazinenin hazırladığı planın finans sektörü dışındakiler için pek bir şey getirmediğini, mevcut krizi yaratan finansal kuruluşları kurtarmaya odaklandığını söylüyordu.

Komite üyesi Shelby bu plana onay vermeyeceğini de açıkça ilan etti.Tüm bu eleştirilerin başlıca muhataplarından Hazine bakanı Henry Paulson ve ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke ise yaptıkları konuşmalarda hazırlanan bu planın mutlaka ve bir an önce onaylanması gerektiğini söylediler.

Bakan Paulson, "Sorunlu varlıkları satın almaya dayalı bu program, ev sahiplerine, Amerikan halkına ve ekonomimizin canlanmasına bizim yapabileceğimiz tek başına en etkili yardımdır." şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

İsrail ve Hamas, esir takası ve ateşkes müzakerelerine yeniden başlıyor

İsrail ve Hamas, esir takası ve ateşkes müzakerelerine yeniden başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun mayıs ayından sonra hızlı bir düşüşe geçmesini bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun mayıs ayından sonra hızlı bir düşüşe geçmesini bekliyoruz

Burdur'da diyalize giren hastalar rahatsızlandı: 18'inin durumu ağır

Burdur'da diyalize giren hastalar rahatsızlandı: 18'inin durumu ağır

Bakmadan Geçme

YKS deneme sınavı tarihleri: YKS çevrimiçi deneme sınavı ne zaman olacak? MEB online deneme ne zaman? Son yılların en iyi bilgisayar oyunları hangileri? İşte dünyanın en iyi oyunları Teşrik tekbirlerinin dinî hükmü nedir, bu tekbirleri kimler ne zaman getirir? Kulak çubuklarındaki gizli tehlike! Kulak temizleme çubukları neden kullanılmamalı? Anadolu parsı nesli neden tükendi? Türkiye'de Anadolu parsı var mı? Jon Bon Jovi'nin oğluyla evlenen Millie Bobby Brown kimdir? Kaç yaşında, nereli? 2024 deprem konutları ne zaman teslim edilecek? Deprem konutlarının ne kadarı teslim edildi? Fatih Karagümrük Samsunspor maçı CANLI izle! (HD) 25 Mayıs Fatih Karagümrük Samsunspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray başkanı kim oldu? Galatasaray başkanlık seçimi bitti mi, kim kazandı? Başkan Süheyl Batum, Dursun Özbek mi oldu? İnci Taneleri hangi kanalda? İnci Taneleri dizisi ne zaman, nerede yayınlanıyor? İnci Taneleri hangi gün yayınlanıyor? Whatsapp çöktü mü? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 25 Mayıs Cumartesi Whatsapp sorunları! FA Cup Finali hangi kanalda? FA Cup Manchester City - Manchester United maçı nereden izlenir? Bridgerton 3. sezon 2. kısım ne zaman? Bridgerton 3. sezon 2. kısım hangi tarihte yayınlanacak? Trendyol Express Pazar günü çalışıyor mu? Trendyol Express Pazar günü dağıtım yapıyor mu, açık mı 2024? Pril boykot mu? Pril İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Pril Türk malı mı, sahibi kim?
Mahmud Ahmedinejad, İran'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olabilmek için şartları değerlendiriyor

Mahmud Ahmedinejad, İran'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olabilmek için şartları değerlendiriyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title