Haberler

Son Dakika! Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Ukrayna'ya barış gücü göndermek Rusya ile NATO arasında doğrudan bir çatışmaya yol açabilir

Güncelleme:

Son dakika! Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, 28 gündür işgal ettikleri Ukrayna ve gidişat hakkında açıklamalarda bulundu. Lavrov, "Kiev yönetiminin sürekli pozisyon değiştirmesi nedeniyle Ukrayna ile müzakereler zor. Ukrayna'ya barış gücü göndermek, Rusya ile NATO arasında doğrudan bir çatışmaya yol açabilir" dedi.

Rusya ve Ukrayna arasında 24 Şubat'ta başlayan savaş devam ediyor. Dün gece Rusya ordusu tarafından, Ukrayna'nın Borispol, Herson ve Kryvyi Rih kentlerine ile başkent Kiev'e gece yarısı roketlerle saldırılar düzenlendi. Ukrayna ordusu ise Luhansk bölgesinde yer alan 24. Ayrı Mekanize Tugayı'na yönelik saldırı düzenledi.

"BARIŞ GÜCÜ GÖNDERMEK DOĞRUDAN ÇATIŞMAYA YOL AÇABİLİR"

Bir yandan iki ülke arasında müzakereler de devam ederken Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Polonya'nın geçen haftaki, barış güçlerinin Ukrayna'ya gönderilmesi ve Polonya'ya savunma araçlarının verilmesi talebine ilişkin konuşan Lavrov, "Ukrayna'ya barış gücü göndermek NATO ile Rusya arasında doğrudan çatışmaya yol açabilir" dedi.

Son Dakika! Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Ukrayna'ya barış gücü göndermek Rusya ile NATO arasında doğrudan bir çatışmaya yol açabilirRusya Dışişleri Bakanı Lavrov.

"UKRAYNA İLE MÜZAKERELER ZOR"

Ukrayna ile Rusya arasında devam eden müzakere görüşmelerine de değinen Lavrov, "Ukrayna ile müzakereler zor, Kiev sürekli pozisyonunu değiştiriyor" ifadelerini kullandı.

POLONYA'DAN BARIŞ GÜCÜ ÇAĞRISI GELMİŞTİ

Polonya geçen hafta Ukrayna'ya uluslararası barış gücü misyonu gönderilmesi ve savunması için gerekli araçların verilmesi gerektiğini açıklamıştı.

PESKOV: ONARILAMAZ SONUÇLARA YOL AÇABİLİR

Kremlin Sözcüsü Peskov da Ukrayna'da NATO barış gücü konumlandırılması ihtimaline ilişkin, "Bu son derece pervasız ve tehlikeli bir karar olacaktır. Ordumuz ile NATO ordusu arasındaki olası herhangi bir temas, zor ve onarılamaz sonuçlara yol açabilir" dedi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Sergey Lavrov Ukrayna Rusya Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (7)

bekir yapici:

BENIM SAHSI GÖRÜSÜM NATO ABD VE AB HATTA RUSYA BU SAVASI TETIKLEDI ARADA YINE POLITIKA DISINDA KALAN MASUM HALK EZILIYOR:

34
3
yanıtYanıtla
mahmut kemal :

Barış gücü dedikleri gücün barış gücü olmadığını herkes biliyor.

20
3
yanıtYanıtla
Murat ÖREN:

Savaş yaşanacak gibi duruyor zaten. Bardak taştı yada taşmak üzere benzin petrol enerji.Rusya'nın işgali altından kalkılamayacak bir duruma doğru gidiyor.

10
1
yanıtYanıtla
Heyy Heyyy:

OLASI BİR SAVAŞTA RUSYA SAFLARINDA SAVAŞIRIM AMERİKA AVRUPANIN BURLARDA OLMASINDAN HİÇ RAZI DEĞİLİM .

1
5
yanıtYanıtla
Ahmet Han:

Ukraynanın en büyük hatası rusyaya hiç saldırmaması moskavayı şöyle sağlam bi vursalar ne güzel olur adamlar güle oynaya savaş veriyor.

4
0
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

savaş gerekmedikçe ki çocunlukla savunma amaçlı olmalıdır ancak şu rus azgınlarından bir saldırı gelse natoya var ya şu rusya yerle bir olsun istemiyor değilim. ne lanet saldırgan zalim bir devlet bunlar. dünyadaki mazlumların 2 sömürücüsünden biri. biri batı biri rusya

2
0
yanıtYanıtla
Mehmet Candan:

Rusya tedbirini alıyor çünkü heryere nato bahanesiyle abd çöktü. Örnek Yunanistana ABD dizdi sınıra güçlerini.rusya haklı olarak istemiyor çevresinde abd güçlerini. Suriye' ırak örnek

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title