Haberler

Salgını 6 yıl önce bilen Bill Gates: Koronavirüsten daha kötü iki şey var, iklim değişikliği ve biyoterörizm

Güncelleme:

Koronavirüs salgınına 6 yıl önce yaptığı uyarıyla dikkat çeken ABD'li milyarder iş adamı Bill Gates, katıldığı programda geleceğe ilişkin gördüğü tehditleri paylaştı. Gates, koronavirüsten daha kötü iki şeyin iklim değişikliği ve biyoterörizm olduğunu söylerken, bu iki tehlikeye karşı önlemler alınması gerektiğini belirtti.

Koronavirüs dünya genelinde can almayı sürdürürken, 1 yılı aşkın süredir devam eden salgında adı çok en çok anılan isimlerden biri de milyarder iş adamı Bill Gates oldu. Microsoft'un kurucusu Gates, aşı açıklamalarından koronavirüs araştırmalarına ayırdığı bütçeye ve de komplo teorilerine kadar pek çok konuda gündem oldu.

"10 MİLYONDAN FAZLA İNSANI ÖLDÜRECEK ŞEY SAVAŞ DEĞİL VİRÜS"

2015'te katıldığı bir konferansta salgın hastalıklara karşı dikkat çeken Gates, o gün yaptığı uyarı ve gelecekte dünyayı bekleyen tehlikelere ilişkin konuştu. YouTube'da Veritasium isimli kanala konuk olan Gates, 2015'te yaptığı, "Önümüzdeki yıllarda 10 milyondan fazla insanı öldürecek şey bir savaş değil virüs olabilir. Füzeler değil ama mikroplar" sözlerine açıklık getirdi.

"DAHA İNANDIRICI OLABİLİR MİYDİM?"

Sunucu Derek Muller, "Bu uyarıda bulunduktan sonra dünyanın buna hazırlanmaması size nasıl hissettirdi?" diye sorarken Gates'in yanıtı ise şöyle oldu:

"Ben demiştim demek insana iyi hissettirmiyor. Daha ikna edici ya da inandırıcı olabilir miydim? Birçok solunum yolu hastalığı var zamanla bir tanesi öne çıkacak. Solunum yolu hastalıkları çok korkutucu. Çünkü enfekte olduğunuz halde farkında olmadan etrafta dolaşıyor, uçağa ya da otobüse binebiliyorsunuz. Ebola gibi hastalıklarda ise bunun aksine hastane yatağında oluyorsunuz."

"ÖNLEMLERİMİZİ ALMALIYIZ"

Muller'in geleceğe ilişkin gördüğü tehditleri sorduğu Gates, "Birincisi iklim değişikliği. Her yıl karşılaşacağımız ölü sayısı, bu pandemide yaşadığımızdan çok daha büyük olabilir. İkinci olarak ise 'Biyoterörizm.' Büyük zararlar vermek isteyen biri bir virüs tasarlayabilir ve bunun bedeli doğal bir salgının yaratacağından çok daha ağır olur. Bugün yaşadıklarımızla karşılaşmamak için önlemlerimizi almalıyız" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Koronavirüs Bill Gates Microsoft Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (87)

Bilir Kişi:

Korona virüsden daha tehlikeli iki şey var oda;1. Bill2. Gates

52
9
yanıtYanıtla
frankenstein:

bilemedin, tek şey var oda CEHALET

yanıt7
yanıt3
harun kuruoğlu:

Neden hep olumsuz bakıyoruz ki, bu insanın insanlığa ve dünyaya kastımı var. Çok çok fazlası ile milyar dolarları var zaten. Hangimiz bu şahsın yerinde olmak istemez ki ?

12
39
yanıtYanıtla
Sadık:

evet dünyaya kastı var, tek başına değil, dünyanın nüfusunu azaltıp seçkin bir azınlığın dünyaya hakim olmasını hedefleyen küresel bir gurubun amaçları için çalışıyor. zenginliği de kendi çabasına bağlı değil, o hakim grubun kendisini ciddi anlamda desteklemesi sayesinde dünyanın 1 numarası olmuştur.

yanıt8
yanıt1
Zalim:

Bu gibi insanların ölmesi lazım

38
5
yanıtYanıtla
Kendisi Virüsleri Finanse Edip Çıkartıyor:

Kendi çıkarttığı virüsü elbette bilecek kaç yol önceden. . Bu insanı tanımak isteyenler aşılar ile fakir ülkelere verdiği zararları araştırsın. .

36
5
yanıtYanıtla
Okuyan Birisi:

Sağlık sektörüne yıllardan beridir çok büyük paralar yatırım yapmıştı. Şimdi de havacılık sektörüne çok büyük miktarlarda para yatırdığı haberlerini okuyoruz. Bakalım sırada ne var ? İnsanların uçağa binip nereye gideceğine onlar mı karar verecek yoksa. . .

yanıt8
yanıt1
BJKli:

Sen tam olarak nereden araştırdığını da söyle başka birşey istemeyizzz

yanıt3
yanıt2
PAŞA:

Bu gibilerin yaşaması her türlü felaketi getirir

31
8
yanıtYanıtla
Murat:

Kendim ürettim demiyordu 6 yıl önce bilmişmiş sana anca koyunlar inanır

36
3
yanıtYanıtla
Tüm 87 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title