Haberler

Rusya-Ukrayna savaşının seyrini değiştirecek hamle! ABD, Polonya üzerinden Ukrayna'ya savaş uçağı verecek

Güncelleme:

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 11. gününde devam ederken Polonya ve ABD'den savaşın seyrini değiştirecek bir hamle geldi. Buna göre ABD, Polonya'ya ait eski model savaş uçaklarının Ukrayna'ya göndermesi için düğmeye bastı. ABD ise bunun karşılığında yeni uçaklar için Polonya'ya destek sözü verdi.

Rusya'nın 11 gün önce Ukrayna topraklarını işgal etmesiyle başlayan savaşta 11. güne girildi. Savaşta yüzlerce insan hayatını kaybetti, Ukrayna'nın birçok şehri yangın yerine döndü.

Bu noktada Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin NATO'ya "Ukrayna üzerinden uçuşa yasak bölge oluşturun" çağrıları devam ederken, Zelenski'nin ABD ve NATO'dan savaş jeti çağrısına yanıt geldi.

POLONYA SAVAŞ UÇAKLARINI UKRAYNA'YA VERECEK

ABD medyasında yer alan haberlerde ABD'nin Polonya'ya ait eski model savaş uçaklarını Ukrayna'ya göndermesi için düğmeye bastığı belirtildi.

ABD, POLONYA'YA UÇAK YARDIMI YAPACAK

Washington yönetiminin, Polonya'nın kendi uçaklarını Ukrayna'ya vermesi durumunda yeni uçakları Polonya'ya sağlamayı taahhüt ettiği kaydedildi. Politico'ya konuşan dört ABD'li yetkili, Polonya'nın Ukrayna'ya eski model kullanılmış MiG-29'ları vermesi durumunda ABD'nin de Polonya'ya F-16 gönderebileceğini söyledi.

KONGRE'NİN ONAYLAMASI GEREKİYOR

Öte yandan ABD'nin saygın gazetelerinden Wall Street Journal da bu adımın atılması için Beyaz Saray ve Kongre'nin onayına ihtiyaç duyulduğunu aktardı. Beyaz Saray Sözcüsü ise Politico'ya, "Polonya ile bu konu üzerinde çalışıyoruz ve geri kalan NATO müttefiklerimize danışıyoruz. Polonya'nın uçaklarını Ukrayna'ya vermesi durumunda nasıl ilerleyebileceğimiz üzerinde çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Savaşın başlamasıyla birlikte ABD, Ukrayna'ya destek olma kararı almıştı. ABD Dışişleri Bakanı 26 Şubat'ta yaptığı açıklamada Ukrayna'ya kendini Rusya'ya karşı korumak için 350 milyon dolar askeri yardım gönderdiğini söylemişti. ABD ayrıca bu haftanın başında Stinger füzeleri göndermişti.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Dünya

Vladimir Zelenskiy Ukrayna Polonya Rusya Dünya Güncel Haberler

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki 'Viski' itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki "Viski" itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Toptancının verdiği fiyatı beğenmeyince bir kamyon patlıcanı çöpe döktüler

Toptancının verdiği fiyatı beğenmeyince bir kamyon patlıcanı çöpe döktüler

500

Yorumlar (4)

Eğrioturdoğrukonuş:

Büyük İsrail için Irak ve Suriye tamam, ikisininde İsrail'e sorun çıkaracak dermanı yok. Tek engel Türkiye var. 15 Temmuz olmadı Darbe olmadı, Şimdi Türkiyeyi savaşın savaşın içine çekme çabaları var. Zelenski zaten Yahudi ama Putin ? Savaşı Türkiyeye sıçratma çabasındalar

16
14
yanıtYanıtla
Şerafettin Şeker:

amerikanın yaptığı ortaya bi kermik attı natoya alcayız diye cesaret verdi şimdide seyredip biz rusya ile savaşmıcaz diye ameri,ka bunu hep yapıyor çıkarı için amerika dünyada sadece kendini güvene alıp ortalığı karıştırıp çıkar elde etmek

9
0
yanıtYanıtla
Haci Taştan:

Bunlar bir birine saldırmaz saldıracak olsa çoktan saldırısı. ABD Rusya sınır komşusu bilmeyenler aralarında binlerce km var sanıyor

4
4
yanıtYanıtla
uCube :

Daha büyük yıkım olsun diye bunlar da Ukrayna'yı fişekliyor. Rusya, darma duman etsin diye uğraşıyorlar, yardım değil bu yaptıkları. Ukrayna'yı tamamen yok etmek. Üstüne arada da Rusya'yı kaynatmak. ;))

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title