Haberler

    Rus ve ABD Dışişleri Bakanları Suriye'yi Ele Alacak

    Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile Amerikalı meslektaşı Rex Tillerson'ın Suriye iç savaşını ele almak için bir araya gelebileceği açıklandı.

    Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile Amerikalı meslektaşı Rex Tillerson'ın Suriye iç savaşını ele almak için bir araya gelebileceği açıklandı.

    Rus Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov, iki bakanın Almanya'da görüşmesinin planlandığını söyledi. Rus İnterfax haber ajansının duyurduğu gelişmeyle ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Suriye hükümeti ise muhalif gruplarla rehine değişimi yapabileceğini duyurdu.

    Türk Silahlı Kuvvetleri destekli Özgür Suriye Ordusu, Suriye'nin kuzeyindeki El Bab'ın yüzde 40'ını ele geçirdi. ÖSO'nün, kentin güneyine ilerlemesiyle de Esad güçlerinin ilçeye girişi engellendi.

    El Bab'da tüm yönlerden kuşatılan IŞİD militanlarının Halep'in doğu kırsalına çekilebileceği bir koridor bulunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, nihai hedefin 5 bin kilometre karelik bir alanın temizlenmesi olduğunu vurguladı.

    Auteur:

    Tags: Gepost: 13 februari 2017

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Rex Tillerson Sergey Lavrov Suriye Rusya Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title