Haberler

Ruhani: Irak Hükümetine Yardıma Hazırız

Güncelleme:

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Irak'taki gelişmelerle ilgili "Irak hükümeti bizden yardım isterse buna hazırız. Şuana kadar yardım talebi gelmedi" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin, Maliki'yle telefonla görüştüğü belirtildi. Yardım talebi olursa, uluslararası hukuk çerçevesinde Irak'a yardım etmeye hazır olduklarını söyledi. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani düzenlediği basın toplantısında, Tahran'la Washington'ın bölgedeki teröristlere karşı işbirliği yapıp yapmayacağına ilişkin bir soruya, "ABD'nin Irak'ta ya da başka bir yerde teröristlere karşı harekete geçtiğini görürsek, bu konuda düşünebiliriz" diye yanıt verdi.

"TERÖR VE ŞİDDET OLAYLARI HOŞ GÖRÜLEMEZ"

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Irak Başbakanı Nuri El-Maliki’yle yaptığı telefon görüşmesinde, İran İslam Cumhuriyeti'nin terör ve şiddet olaylarını hoş göremeyeceğini ve buna karşı savaşacağını söyleyerek, İran’ın her türlü yardıma hazır olduğunu söyledi.

IRAK'A AÇIK ÇEK VERDİ

Ruhani, İran’ın teröre karşı elinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduğunu ve teröristlerin Irak’ın bütünlüğüne ve güvenliğine zarar vermesine izin vermeyeceğini ifade ettiği belirtildi. Ruhahin, Irak'tan herhangi bir talep gelirse, uluslararası hukuk çerçevesine Irak'a her türlü desteğe vermeye hazır olduklarını, ancak şu ana kadar herhangi bir talep gelmediğini söyledi.

IŞİD İLERLİYOR

Bu arada Anadolu Ajansı, başta Musul ve Tıkrit olmak üzere Irak'ta birçok yerleşim bölgesini ele geçiren IŞİD'in, şiddetli çatışmaların ardından, Felluce'nin Saklaviye nahiyesini de kontrol altına aldığını bildirdi.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Nuri El Maliki İran Irak Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (129)

IRANLI ZIYARETCI:

ARKADAŞLAR BEN IRANLIYIM.BU RESIMDE GORDUĞUNUZ ADAM , ADAMIN DIBI.ADAMIN SAÇINA SAKALINA BAKMAYIN.35 SENE DUYULMAYAN ŞEYLERİ SOYLUYOR VE ÇOK AÇIK GORUŞLU BİRİSİ...BAŞTA HERKES AŞİRİ DİNCİ BİRİSİ SANİYOR AMA OYLE DEĞİL .. BİZ İRAN HALKİ OLARAK TURKLERİ ÇOK SEVİYORUZ HALK VE DEVLET OLARAK DA HERZAMAN TURK HALKININ ARKASINDA OLCAK.BUNU HERKES BILSIN

18
29
yanıtYanıtla
..sdf@hotmail.com:

BİZ TÜRKLER İRANLILARI SEVİYORUZ LAKİN BİZİM ŞİALARLA ESKİ Bİ TARİHİMİZ VAR IRKÇILIK YADA KÖTÜ MANADA DIŞLAMA DEĞİL YARI İRANLI YARI TÜRKLERİ VAR! AMA ŞİİLİK YADA ŞİA LIK PEK KABUL EDİLMİYOR TARİHİ MESELELER HALKLARI KIŞKIRTIR BİZ İRANA SAYGI DUYARIZ AMA ŞİA LIK ANADOLU VE ANADOLUDAKİ HALKLAR TARAFINDAN SEVİLMEZ BİLİRSİNKİ AFGANLAR İRAN ŞİA/ŞİİLERİNİ HİÇ SEVMEZLER BU YÜZDEN SAVAŞ DAHİ YAPTILAR HELE NEFRETLERİ ÇOK BÜYÜK (GAYRANİ FALAN DİOLAR) YOKSA HALK OLARAK SORUN DEĞİL PROVAKATÖR FALAN ÇOKTUR BURDA

yanıt0
yanıt0
IRANLI ZIYARETCIhasan.zarei@gmail.com:

BENCE Şİİ SUNNİ ALEVİ DİYE BİRŞEY YOKTUR BUNU BİLİN.HEPİMİZ MUSLUMANİZ HEPİMİZİN YOLU BELLİ HEPİMİZİ ALAHİ BİRDİR. DİNİ KARŞİTİRMAYİN LUTFEN.

yanıt0
yanıt0
anti trolleryyyyyyyyyyyy@hotmail.com:

Bİzde danaları , koyunları çok seviyoruz.. sonra kesip yiyoruz.. SİZİN SEVGİNİZ BÖYLE BİŞEYMİ ?? not; iranlı olsan olacak dersin , olcak demezsin ak trol !!

yanıt0
yanıt0
ali osmanrrrrrrrrrr@hotmail.com:

AKP ilçe teşkilatı çalışmaya başlamış yine sabah sabah..

yanıt0
yanıt0
hasanhasan.zaregar@gmail.com:

NOTE:NE İLÇE TEŞKİLATİ NE ÇALİŞMASİ NE SABAHİ..SOKAK DİLİ İLE YAZDIM DİYEMİ BUNU SOYLUYORSUNUZ?

yanıt0
yanıt0
ANKARA06:

İRANIN GÖTÜ KALKMIŞ AMA BİZ İNDİRİRİZ

5
17
yanıtYanıtla
Hakkarili:

Güzel ülkemin güzel insanları ben Irak Erbil''de ofisim var,bakmayın medyanın yalanlarına ınanın İŞİD halk tarafından sevilen bir halk hareketi bir düşünün 1.400 kişilik bir ordu birliği nasıl olupta bir tepki almadan bir kenti ele geçire bilir.Halk bunları seviyor maliki köpeğinin ve Irak KÜRT yönetiminin aşiretçilik ve densizlikleri sadamı arar oldular müslümanın müslümandan başka dostuyoktur iRAN sözde İsrail amerikan düşmanıdır en büyük ıhracatı İSRAİL İRANA yapıyor. gözlerimizi açalım güzel ülkemiz için en iyi yatırım ne olmalı? nasıl kalkındıralım onu düşünelim şia sapık bir fıkradı hizbullah,elnusra ve esadın paralı köpekleri suriyede yapmadıkları zülüm kalmadı.İSRAİL GOLAN tepelerini işkal ederken bu iran nerdeydi?

9
12
yanıtYanıtla
ASisi-polymer@gmx.de:

İRAN İKİYÜZLÜ ! ABD IRAK'A SALDIRDIGINDA HİÇ YARDIM EDEYİM DEMEDİ !!!

12
9
yanıtYanıtla
Yiğtyigido06@hotmail.com:

neden yardim etsin zaten saddam diktatoru ile aralari iyi değildi.

yanıt0
yanıt0
Tüm 129 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title