Haberler

Putin ve Katar Emiri arasında telefon görüşmesi

Güncelleme:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Katar Emiri Tamim bin Hamad Al Thani arasında yapılan telefon görüşmesinde, Rusya-Katar iş birliğinin güçlendirilmesi konuşuldu. Ayrıca Katar Emiri Tamim'in, Rus makamlarının 24 Haziran olaylarıyla ilgili eylemlerini desteklediği belirtildi.

p> Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Katar Emiri Tamim bin Hamad Al Thani bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Kremlin'den yapılan açıklamada, Putin'in, Katar tarafının girişimi üzerine Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi. Açıklamada, "Her iki taraf da Rusya-Katar iş birliğinin yüksek düzeyine dikkat çekerek çeşitli alanlarda daha da güçlendirilmesine yönelik karşılıklı ilgilerini teyit ettiler. Bu bağlamda, Katar Devleti Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman Al-Thani'nin geçen hafta Rusya'ya gerçekleştirdiği ziyaretin sonuçlarını olumlu bir şekilde değerlendirdiler" denildi.

Ayrıca Katar Emiri Tamim'in, Rus makamlarının 24 Haziran olaylarıyla ilgili eylemlerini desteklediğini ifade ettiği belirtilirken, Putin'in de Tamim'in tahta çıkışının 10'uncu yıl dönümü yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kutladığı belirtildi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Tamim bin Hamad Al Thani Vladimir Putin Katar Rusya Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title