Haberler

Putin'i çıldırtacak ifşa! Ukrayna, Rusya Güvenlik Servisi'nde çalışan 620 gizli ajanın kimliklerini açıkladı

Güncelleme:

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde bir ayı aşkın süre geride kalırken, Kiev yönetiminden gerilimi tırmandıracak bir hamle geldi. Sovyetler Birliği dönemindeki KGB'nin devamı olan Rusya Güvenlik Servisi'nde çalışan 620 gizli ajanın kimliklerini açıklayan Ukrayna'nın yayınladığı listede ajanların kimlik bilgilerinin yanı sıra yeme alışkanlıklarının bile yer alması dikkat çekti.

Ukrayna, Rusya'da Sovyetler Birliği dönemindeki KGB'nin devamı olan, iç güvenlik ve istihbarat faaliyetlerinden sorumlu Rusya Güvenlik Servisi'nde (FSB) çalışan 620 gizli ajanın kimliklerini açıkladı.

LİSTEDE YEME ALIŞKANLIKLARI BİLE YER ALDI

Ukrayna'nın yayınladığı listede ajanların kimlik bilgileri, telefon numaraları, ev adresleri, finansal bilgileri ve hatta yeme alışkanlıkları bile yer aldı. Listedeki FSB ajanlarından birinin Skype'taki isminin "jamesbond007" olması dikkat çekti. Bir ajanın pahalı arabalardan hoşlandığı, birinin de fazla alkol tüketerek trafik kurallarını sürekli ihlal ettiği sızdırılan belgelerde yer aldı.

"SUÇ NİTELİĞİNDEKİ FAALİYETLERE KARIŞTILAR" İDDİASI

Ukraynalı yetkililer, listedeki Rus ajanlarının Avrupa ülkelerinde "suç niteliğindeki faaliyetlere karıştıklarını" öne sürdü. Ukraynalı yetkililer ajanlara ait bu bilgilerin nasıl ele geçirildiğini açıklamadı ancak Rus istihbarat birimlerine yönelik eski sızıntılardan faydalanıldığı tahmin ediliyor.

"PUTİN, İSTİHBARAT YETKİLİLERİNİ EV HAPSİNE GÖNDERDİ"

" Moskova'yı utandıracak sızıntı" olarak nitelendirilen ifşa, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bazı üst düzey FSB üyelerini ev hapsine gönderdiği yönündeki haberlerin ardından geldi. Kendisi de eski bir KGB ajanı olan Putin'in Ukrayna işgaliyle ilgili hassas planların Batılı istihbarat kurumlarına sızdırıldığından şüphelendiği için bu adımı attığı belirtilmişti.

BESEDA VE BOLYUK DA GÖZALTINA ALINMIŞTI

Putin'in Ukrayna savaşındaki başarısızlıklardan Rus istihbaratını sorumlu tuttuğu da iddia edilmişti. Sözcü'nün haberine göre gözaltına alındığı söylenen isimler arasında FSB'nin dış istihbarat biriminin başındaki Sergey Beseda ve yardımcısı Anatoli Bolyuk da vardı. FSB içinden bir ajan da bu ay başında Rus istihbarat kurumuna bağlı görevlilerin Ukrayna işgalinden haberdar olmadığını söylemiş ve işgali "büyük başarısızlık" olarak nitelemişti.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Ukrayna Moskova Rusya Kiev Haberler

500

Yorumlar (1)

Eğrioturdoğrukonuş:

620 daha gönderir sorun mu bu şimdi... kimliği ifşa olan 620 ajan kendini patlatırsa ne olacak?

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title