Haberler

Müşteriden 4 bin dolar bahşiş alan garsonu işten kovdular

Güncelleme:

ABD'nin Arkansas eyaletindeki bir restoranda çalışan Ryan Brandt isimli kadın, restoranda düzenlenen partide gösterdiği çalışkanlığın ardından müşterilerden 4 bin dolar bahşiş aldı. Ancak patronlar, bahşiş nedeniyle kadının işine son verdi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Arkansas eyaletindeki bir restoranda çalışan Ryan Brandt isimli kadın, işine gösterdiği özveri nedeniyle çevresi tarafından takdir ediliyordu. Ryan Brandt son olarak, çalıştığı restoranda düzenlenen 40 kişilik gece partisinde garson olarak görev yaptı.

Müşteriden 4 bin dolar bahşiş alan garsonu işten kovdular

İLGİSİ ÇOK BEĞENİLDİ

40 kişilik davetli grubu, gece boyunca kendileriyle yakından ilgilenen Ryan Brandt'a teşekkürlerini ilettikten sonra masaya çağırdı ve alkışlayıp, 4 bin dolar bahşiş bıraktı. Ancak bu bahşiş, genç kadının işinin de sonunu getirdi.

Müşteriden 4 bin dolar bahşiş alan garsonu işten kovdular

PATRON TELEFONLA ARAYIP KOVDU

Genç kadına 4 bin dolar bahşiş bırakıldığını diğer çalışanlardan öğrenen patron Ryan Brandt'a telefon açarak işten çıkarıldığını söyledi. Aldığı haberle yıkılan Brandt, katıldığı televizyon programında, "3,5 yıldır orada çalışıyordum ve bu gerçekten kırıcıydı. O gece yanlış bir şey yaptığımı düşünmüyorum" dedi. Olayın ardından dünyanın her yerinden garson Ryan Brandt'a yönelik destek mesajları gelmeye başladı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Arkansas Haberler

500

Yorumlar (10)

bahri urut:

hepisi bana demeseydi arkadaslariyla paylasib durus davransa isden kovulmuyacakti pahsisi veren kisi istersen butun garsonlarla paylasirsin dedi paylasmis olsaydi gercekten kovulmazdi cunku orada herkez hizmet etti ama parayi kendi goturdu cebe patron iyi yapti boyle kimseyi dusunmuyen insanlari ben de sevmem cunku ordada bir emek var ve sen emekcilerin kardeslerinin hizmetini gormezden geldin paraya kondun iyi olmus diyorum ben

40
105
yanıtYanıtla
ihya toprakçı:

Ahh Bahri ahh. bilgin yok ama fikrin var. Amerika kurallarını biliyor musun da yorum yapıyorsun? Genel tip kutusu olmaz restoranlarda. Her garsonun baktıgı masalar bellidir. Ve bu adamların maası ciddi düşüktür. Aldıkları -20 bahşişle hayatta kalırlar. Ne kadar iyi hizmet, o kadar iyi bahşiş. Yani kadına verilen ücret sadece o ilgilendiği için kendisine kalır. Tüm çalışanlar paylaşmaz.

yanıt24
yanıt3
Lex Vito:

Haber eksik, Restorantin patronu soz konusu garsondan aldigi bahsisi oteki garsonlarla paylasmasini istedi ve kadin 3.5 senedir burda calistigini ve boyle uygulama gormedigini soyleyerek redddeti.Haberi kusa cevirip anlamsiz hale getirmissiniz pes

67
6
yanıtYanıtla
Tuha Burkay Yilmaz:

ya bahri akıl var mantık var düşünce yapını değiştir sen dostum çünkü neden biliyormusun eğer ordaki bütün çalışanlara vercek olsaydı ya patrona verir parayı öle dağıtırdılar burda o çalışan kişi demekki işini iyi yapmış hoşgörülü davranmıs ki o parayı vermişler ve çok sevmişler kadını ayrıca kimseyede vermek zorunda da değil paylaşmak zorunda da değil o yüzden boş yapma bence

50
17
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

patronlar her yerde aynı. çalıuşanlar her zaman işverenine muhtaç kalsın istiyorlar

31
2
yanıtYanıtla
Cengiz Atsl:

Bu işin içinde mutlaka kötü bir sorun olduğunu düşünüyorum kimse kimseye 4 bin dolar bahşiş bırakacak değil vardır mutlaka bir sebebi birde bu yönden bakılmalı ????????

5
20
yanıtYanıtla
izmir Tolga:

LEX VITO sebebini yazdı Cengiz abi... Senden sonra hemen yukarda...

yanıt2
yanıt0
Gökhan Çetin:

Bir de patronunu dinlemek lazım, eğer o iş yerinde bahşiş paylaşma kuralı varsa başkaları bu kurala uyuyor ve bahşişler bölüşülüyor ise herkes kurallara uymalıdır. Başkasının iş yerinde onun kuralları geçerlidir.

15
1
yanıtYanıtla
Seoda Uzman:

Abiler durun arkansastaki garson kadın için dövüşmeyin. Sizler iyi insanlarsınız :) bahriye de kızmayın o da iyi biri :)

2
0
yanıtYanıtla
xuxi:

Bahri, sen nerelisin, nerede yaşıyorsun. Bu tarzanca tarzında değişik konuşmayı ve bu prokaryot düşünceleri nerelerde geliştirdin. Çok merak ettim.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title