Haberler

Meksika'da belediye başkan adayı, kameralar önünde suikasta uğradı

Güncelleme:

Meksika'daki seçim kampanyasının son günü cinayet haberiyle gölgelendi. Başkan adayı Alfredo Cabrera kampanya mitinginde vurularak öldürüldü, suikastçı etkisiz hale getirildi. Hükümet, geçen Eylül ayından bu yana yerel makamlara aday olan en az 22 kişinin öldürüldüğünü ifade etti.

Meksika'da pazar günü yapılacak seçimler için geri sayım devam ederken Guerrero eyaletinde Alfredo Cabrera isimli belediye başkan adayı, kameralar önünde suikasta kurban gitti.

BAŞKAN ADAYINI BAŞINDAN VURARAK ÖLDÜRDÜ

Anbean kayda geçen cinayet anında bir kişinin Alfredo Cabrera'ya yaklaşıp birkaç el ateş ettiği görüldü. Silah sesleri üzerine olay yerinde bulunanlar korku ve paniğe kapılarak çığlık çığlığa kaçışmaya başladı. Başından vurulan Cabrera, olay yerinde hayatını kaybederken saldırgan ise öldürüldü. Guerrero Valisi Evelyn Salgado, Muhalefet koalisyonu adayı Cabrera'nın, Coyuca de Benitez kasabasında "Korkakça" öldürülmesini kınadı.

"EYLÜL AYINDAN BU YANA EN AZ 22 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ"

Hükümet salı günü yaptığı açıklamada, geçen Eylül ayından bu yana yerel makamlara aday olan en az 22 kişinin öldürüldüğünü söyledi. Bazı sivil toplum kuruluşları, yaklaşık 30 yerel siyasetçinin öldürüldüğünü söyledi.

MUHALEFET YAŞANANLARDAN HÜKÜMETİ SORUMLU TUTTU

Muhalefet koalisyonu partilerinden PRI, hükümeti "Adayların güvenliğini garanti altına almak için en ufak bir çaba bile göstermemekle" suçladı.

SEÇİMLER İÇİN 27 BİN ASKER GÖREVLENDİRİLDİ

Meksikalıların yeni bir başkan, kongre üyeleri, birkaç eyalet valisi ve çok sayıda yerel yetkili için oy kullanacağı pazar günü güvenliği güçlendirmek için yaklaşık 27 bin asker ve Ulusal Muhafız üyesi görevlendirilecek.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Dünya

Hükümet Sonora Eylül 3.Sayfa Dünya Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Kamuda tek maaş dönemi başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Kamuda tek maaş dönemi başlıyor

Proje hayata geçirildi! Manisa'da ekmek 5 lira, su ise 1 lira oluyor

Proje hayata geçirildi! Manisa'da ekmek 5 lira, su ise 1 lira oluyor

Fransa'da Olimpiyat Oyunları'nın açılışına saatler kala hızlı trenlere sabotaj

Fransa'da Olimpiyat Oyunları'nın açılışına saatler kala hızlı trenlere sabotaj

Bakmadan Geçme

Çakallarla Dans 7 ne zaman vizyona girecek? Çakallarla Dans 7 konusu ne? Trendyol Süper Lig ne zaman başlıyor? Süper Lig 1. Hafta maçları! Sezonun ilk maçı ne zaman oynanacak? YKS TERCİH ROBOTU || YKS tercihleri nasıl yapılır? ÖSYM Ön lisans- Lisans Üniversite bölümleri ve puanlarına nereden bakılır? 26 TEMMUZ GÜNCEL ALTIN FİYATLARI ll Gram altın ne kadar? Çeyrek, yarım, tam altın ne kadar? Paris Olimpiyatları'na Türkiye'den kimler katılacak? Olimpiyatlarda hangi branşlarda yarışılacak? SAĞLIK BAKANLIĞI İLLER ARASI TAYİN KURA ÇEKİMİ CANLI İZLE #128308 Sağlık Bakanlığı isteğe bağlı il dışı atama kurası ne zaman, saat kaçta? YKS tercihleri ne zaman? YKS 2024 tercih kılavuzu yayınlandı mı? Tuğba Şenoğlu yerine İlkin Aydın mı kadroya alındı? İlkin Aydın'ın sakatlığı bitti mi? Kamuda tek maaş dönemi başlıyor! Kamuda tek maaş ne demek? Pi'nin Yaşamı gerçek hayat hikayesinden mi uyarlandı? Pi'nin Yaşamı konusu ne? Pi'nin Yaşamı ne anlatıyor? 26 TEMMUZ TV YAYIN AKIŞI || Bugün televizyonda neler var? TRT1, ATV, Kanal D, Show TV, TV8, Star TV, NOW BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 26 Temmuz günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Tuğba Şenoğlu neden kadrodan çıkarıldı? Filenin Sultanları kadrosunda değişiklik! Tuğba neden yok? UEFA Ülke puanı sıralaması son durum || Ülke puanı sıralamasında Türkiye kaçıncı sırada? 26 TEMMUZ HAVA DURUMU || Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü il il hava durumu tahminleri
Arda Güler'in tatil pozları olay oldu! Bu kareleri gören Carlo Ancelotti, apar topar teknik ekibiyle görüştü

Arda Güler'in tatil pozları olay oldu! Bu kareleri gören Carlo Ancelotti, apar topar teknik ekibiyle görüştü

500

Yorumlar (13)

SALİH:

Ülke olarak bizde oraya doğru sürükleniyoruz. Ciddi yaptırımların gelmesi gerekiyor. Aile kurumunu tekrar gözden geçirip düzene sokması gerekiyor.

107
10
yanıtYanıtla
HALİS ER:

şeriat gelirse tüm sorunlar çözülür

yanıt80
yanıt95
Altay Bozkurt:

HALIS, SERIAT ISTIYOSAN HIC DURMA !! HEMEN ARABISTANA YOLA CIK, BAK ORDA SERIAT VAR!! SERIATI BEKLEME SEN SERIATA GIT , HIC DURMA HADI YALLAH KANKA, HEM DAHA COK SEVAP ALIRSIN. : )))

yanıt69
yanıt55
Mengele:

Halis bey sana ucak bileti aldim yarin sabah Afganistana ucuyorsun tek gidis bileti

yanıt27
yanıt24
MÜCAHİD:

müslümanım diyip şeriate karşı çıkmanın mantığı nedir? şeriat=Kuran Sünneti seniye o zaman de ki ben ateistim değistim agnostikim vs vs onlara sözüm yok o zaman şöyle de ben bir ateist olarak şeriat istemiyorum de amenna ama unutmayın bu ülke bacımın anamın örtüsüne kafir eli değmesin diyen şehitlerin kanıyla sulandı.

yanıt28
yanıt18
mehmet:

mücahid hocam şöyle anlatıyım. şu an memleketi şereat ile yönetecek adam yok. siyasiler kendi rantı için kullanacak. ARABİSTAN buna en iyi örnek. keza afganistanı saymaya gerek yok. dünyada şeriatla yönetilip huzur bulan varmı şu an?

yanıt22
yanıt7
SUNSET null:

her olayı şeriat isteğine bağlayan arkadaşlar bu yönetim biçimi olan ülkelere gidebilir. ne yapsanız nafile. burası Türkiye Cumhuriyeti.

62
40
yanıtYanıtla
Murat Celik:

Yav he he

yanıt20
yanıt28
Mengele:

Darisi basimiza

4
9
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

İhmalkarlığın böylesi. Bir adım arkasından gelen kişi kafasına sıkıyor. Hani önlem...

3
1
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title