Haberler

Medine-i Münevvere'de Uhud Şehitliği ve Okçular Tepesi'ni Ziyaret

Güncelleme:

Hacılar Medine-i Münevvere'de mübarek mekanları geziyor Uhud Şehitliği ve Okçular Tepesi'nde yaşananlar bin 400 yıl sonra ilk günkü canlılığını koruyor

- Hacılar Medine-i Münevvere'de mübarek mekanları geziyor

Uhud Şehitliği ve Okçular Tepesi'nde yaşananlar bin 400 yıl sonra ilk günkü canlılığını koruyor

MEDİNE - Mekke-i Mükerreme'de hac vazifesini tamamlayan milyonlarca hacı, akın akın Peygamber Efendimizin kabrinin ve hatıralarının bulunduğu Medine-i Münevvere'ye ziyarete geliyorlar.

Günümüzde iklimi ve şehir hayatı Mekke-i Mükerreme'ye göre daha serin ve sakin olan Medine-i Münevvere'de Peygamber Efendimizin kabri şeriflerinden sonra en çok ziyaret edilen mekan Uhud Şehitliği ve Okçular Tepesi oluyor. Uhud Şehitliği'ne kafileler halinde ziyaretçiler geldiği gibi, münferit olarak hac yapanlar da şehirdeki tur otobüsleri ve ticari araçlarla şehir merkezine 7 kilometre uzaklıktaki mekanı ziyaret edebiliyorlar. Peygamber Efendimizin ömründeki önemli hadiselerin arasında yer alan Uhud Savaşı'nın yaşandığı dağ, bin 400 yıldır orjiinalliğini koruyor. Peygamber Efendimizin amcası Hazreti Hamza Efendimizin şehit edildiği yer, mızrak savrulan kaya halen görülebiliyor. Okçular Tepesi'nin üzerine çıkan hacılar, hem bütün alanı rahatça görebiliyorlar, hem de o gün yaşanan duyguları, rehberlerin anlattığı bilgilerle bizzat hissediyorlar.

Sahabeden Abdullah bin Cübeyr komutasında, Peygamber Efendimizin "Aşağıda akbabaların cesetlerimizi parçaladığını dahi görseniz burayı terk etmeyin" diye tembihlediği 50 kişilik okçular grubu ve Uhud Savaşı'nın hareketliliği, ilk günkü duygularla anlatılıyor. Müslümanların zafer kazandığı duygusu ile Abdullah bin Cübeyr Hazretlerinin ikazına rağmen 6 okçu dışında bütün okçuların savaş meydanına inmesi ile Halid bin Velid komutasındaki düşman süvarilerinin geriden gelip çembere aldığı Müslüman ordusunda başta Hazreti Hamza Efendimiz olmak üzere Musab bin Umeyr ve Abdullah bin Cübeyr efendilerimiz şehit edilmişti. Peygamber Efendimizin aldığı darbelerle zırhının vücuduna zarar verdiği ve mübarek dişinin kırıldığı Uhud Savaşı'nda yaşananlar gelen ziyaretçilere en detaylı hali ile aktarılıyor. Peygamber Efendimizin mübarek yanaklarının yarılması ve dişinin zarar görmesi üzerine çekildikleri Uhud Dağı'ndaki kaya yarığı da bugün uzaktan fark edilebiliyor. Hacıların 2010 yılına kadar ziyaret edebildiği bu yarıkta mis gibi kendi orijinal kokuları hissediliyordu. Ancak bu alanın önü Suudi yetkililer tarafından tamamen duvar ile örülerek ve etrafı tel çitlerle çevrilerek, ziyarete kapatıldı. Müslümanlar bu yarıktaki duvarın kaldırılarak, mekanın orijinal haline döndürülmesini istiyorlar.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Okçular Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi?
title