Haberler

Balıkçının ağına mavi etli balık takıldı! Pişince rengi beyaza dönüyor

Güncelleme:

ABD'nin Alaska eyaleti açıklarında bir balıkçı, nadir bir türe ait balık yakaladı. Rengarenk görünüme sahip balığın mavi etli ve turuncu benekli olması dikkat çekti. Balıkçı, renkli balığın eti pişirildiğinde beyaza dönüştüğünü söyledi.

ABD'nin Alaska açıklarında, bir balıkçının tuttuktan sonra fotoğrafını paylaştığı mavi etli ve turuncu benekli balık görenleri şaşkına çevirdi.

"ETİ MAVİ, PİŞİNCE BEYAZA DÖNÜYOR"

Joe Chmeleck isimli balıkçı, 28 Ağustos'ta tuttuğu balıkla ilgili, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün balığa çıktım ve bir "kaya yelesi" yakaladım. Eti mavi, pişirdiğinizde beyaza dönüşüyor." ifadelerini kullandı. Balıkçı Chmeleck, yakaladığı kaya yeleli balığının alabalığa benzer bir tat taşıdığını söyledi.

Balıkçının ağına mavi etli balık takıldı: Pişince rengi beyaza dönüyor

"TÜKETİLMEMELİ"

Alaska Balık Departmanı, renkli türe ilişkin cıva seviyelerini belirlemek için yeterli bir örnek olmadığını ve söz konusu balığın tüketilmemesini ifade etti.

KUZEY PASİFİK KIYILARINDA YAŞIYORLAR

"Kaya yeleli balık" veya "Hexagrammos lagocephalus" olarak da bilinen bu deniz balığının, genellikle Kaliforniya açıklarından Alaska'daki Bering Denizi'ne kadar olan Kuzey Pasifik kıyı hattında yaşadığı bildirildi.

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Alaska Yaşam Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title