Haberler

Macaristan'ı kuş gribi sardı! 100 bin tavuk itlaf edildi

Güncelleme:

Daha önce aralarında İngiltere'nin de olduğu birçok ülkede ortaya çıkan kuş gribi, Macaristan'a da sıçradı. Kuş gribi nedeniyle ülkede 100 binden fazla tavuk itlaf edildi. Virüsün tespit edildiği çiftlikler, karantina altına alındı.

Macaristan Gıda Güvenliği Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Bacs-Kiskun bölgesindeki tavuk çiftliklerinde kuş gribi virüsüne (H5N8) rastlanıldığı kaydedildi.

ÇİFTLİKLER KARANTİNADA

Açıklamada, 101 bin tavuğun virüsün yayılmasının engellenmesi amacıyla itlaf edildiğini, virüsün tespit edildiği çiftliklerin ise 10 kilometre çevresinin karantina altına alındığı bildirildi. Ayrıca, virüsün yayılmaması için kümes hayvanlarının kapalı alanda tutulması gerektiği bilgisine yer verildi.

Macaristan'da kuş gribi nedeniyle 6 Ocak tarihinde 90 bin hindinin itlaf edilmesi kararı alınmıştı.

Kaynak: AA / Dünya

Macaristan Kuş Gribi Haberler

500

Yorumlar (5)

KIYAMET İS COMİNG:

Azalan yağmur yağışı, artan hastalıklar ve daha neleeerr neler.

3
1
yanıtYanıtla
sami:

Kuş gribi bizde fazla etken olmamış , uzun sürmemişti başka ülkelere göre

2
2
yanıtYanıtla
SEN ÖYLE ZANNET SAMİ:

TÜM ANADOLU''DA BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ İKLİM VE DOĞA ŞARTLARINA UYUM SAĞLAMIŞ, ALIŞMIŞ, IRKLAR ARASI MELEZLEME YÖNTEMİYLE''OLUŞMUŞ YERLİ IRK YÜZBİNLERCE EV TİPİ TAVUĞUMUZ İTLAF EDİLDİ VE YAKILDI Kİ GENETİK MİRASI KALMASIN. LÜTFEN ARAŞTIR SAMİ. YERYÜZÜNDE''TAVUKÇULUK SANAYİNİN HAKİMİ'' KİMLER DİYE. BİR ÇALIŞANI OLARAK SÖYLÜYORUM, İNAN TAMAMI, BİR KAÇI DEĞİL, ''YAHUDİ FİRMASI''MAALESEF. ADI KUŞ, AMA KUŞ GRİBİNDE GÖÇMEN KUŞLAR DEĞİL, HER NE HİKMETSE TAVUKLAR HASTA OLUP, ÖLÜYOR. TIPKI''TAVUK VEBASI SALGINI''GİBİ.

yanıt0
yanıt0
camış:

2021 coming soon

2
0
yanıtYanıtla
atarabası osman:

bi şey olmaz abi, bize yollasalardı biz onları yerdik abi

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title