Haberler

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ekonomik kriz nedeniyle zor günler yaşıyor

Güncelleme:

Kuzey Kore'nin ihtişama düşkün lideri Kim Jong-un'un yaptırımlar, doğal afetler ve son olarak koronavirüs salgını nedeniyle turizm tesisi, hastane ve nükleer eğitim sahası prestij projeleri yarım kaldı. Ülkede tıbbi ekipman ve ilaç konusunda da sıkıntılar olduğu ifade ediliyor.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkenin başına geldiği 2011'den bu yana en sıkıntılı günlerini geçiriyor. Yaptırımlar nedeniyle ekonomisi zorda olan ülkede, bu yıl yaşanan tayfun ve sellerin yanı sıra tüm dünyayı etkileyen koronavirüs de tuz biber oldu.

YÜZDE 80'LİK KAYIP VAR

Financial Times'ın yer verdiği analize göre henüz resmi olarak tek bir vakanın bile kayıtlara geçmediği Kuzey Kore, en büyük ticaret ortağı Çin'le sıkı sınır kontrolleri nedeniyle yüzde 80'lik bir kayıp yaşadı.

Tüm bu durumlar gösteriş yapmaktan geri durmayan Kuzey Kore lideri Kim'in elini kolunu bağlıyor. Kim'in Akdeniz'in tatil cenneti İbiza'ya çevirmek istediği Wonsan'daki turizm projeleri sekteye uğradı. 2018 ve 2019'da dört kez Wonsan'a ziyarete giden Kim, otel ve eğlence merkezlerinin Nisan 2020'ye kadar bitirilmesini istemişti.

PROJELER YILLARCA GECİKEBİLİR

Ancak Kim'in koyduğu bitiş tarihinin üzerinden aylar geçmesine rağmen projeler bir türlü sonlandırılamadı. Kuzey Koreli yetkililerden de yeni bir tarihe ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Söz konusu projenin aylar hatta yıllarca gecikebileceği belirtiliyor.

TIBBİ EKİPMAN VE İLAÇ KONUSUNDA SIKINTI VAR

Başkent Pyongyang'daki dev hastane projesi de gecikmelerden nasibini alan projelerden. Kim'in prestij projeleri arasında gösterilen hastane inşaatında geçtiğimiz aylarda hızlanma görülse de, son haftalarda neredeyse durma noktasına geldiği öne sürülüyor. Ülkede tıbbi ekipman ve ilaç konusunda da sıkıntılar olduğu ifade ediliyor.

NÜKLEER SAHA DA YARIM KALDI

ABD ile yaşadığı anlaşmazlık sonrası nükleer çalışmalara yeniden ağırlık veren Kuzey Kore'de, Kim Jong-un'un silahlarını sergilemekten kaçınmadığı biliniyor. Nükleer denemeler için inşa edilen eğitim sahasının da gecikmeden kurtulamadığı öğrenildi.

TAYFUNUN VURDUĞU KAMDOK KRİTİK ÖNEME SAHİP

Ülkede tüm bu projeler geri plana düşerken, eldeki imkanlar tayfunun vurduğu Komdok'a yönlendirildi. Çinko madenleri bölgesi olan Komdok, ülke ekonomisi için kritik öneme sahip. Bölgeyi yeniden kalkındırmak ve yaraları sarmak için yüzlerce bina ve evin inşa edildiği biliniyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Kim Jong Un Kuzey Kore Haberler

Bakmadan Geçme

Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (47)

Sanki:

Sanki biz fuze ucuruyoz kendinmize bi bakalim ne haldeyiz

15
6
yanıtYanıtla
Gihn:

acıyorum orda yaşayan insanlara gerçekten çok acıyorum

15
5
yanıtYanıtla
EKREM Şahin:

Ülkemiz yardim etsin her ülkeye para dağıtıyor zaten bir kendi vatandaşına vermiyor

12
4
yanıtYanıtla
ARTVİNLİ:

Ülke olarak yardımcı olalım Mehmet cengiz, i gönderelim bu adamın bütün tesislerin inşaatını yapsın orada

9
7
yanıtYanıtla
Dik Dur Eğilme:

Dik Dur Eğilme Bu Millet Seninle Kimcim

8
8
yanıtYanıtla
El patron:

Enteresant bir toplumuz. Demokrasiden vazgecip, tek adama yetki verenler, gelmis burda diktatorlugu kotuluyorlar.

12
3
yanıtYanıtla
ADANALI MURO:

BEN BU ADAMI ÇOK SEVİYORUM İNŞALLAH DÜZELİR ÜLKESİ

7
8
yanıtYanıtla
corci:

biz seni para pul için sevmedik koca adam, seni sen olduğun için sevdik. dik dur eğilme bu millet seninle. .

15
0
yanıtYanıtla
Halka yazik:

Dünyada ne olursa hep halka oluyor . Baksana kendisi domuz gibi şişmiş ama fakir halk yıyecek bulamıyor .

10
2
yanıtYanıtla
incinmiş:

incinmiş yazık

7
4
yanıtYanıtla
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title