Haberler

Kıbrıs Rum Kesimindeki Bankalar Mevduat Savaşı Veriyor

Euro Grubu'nun, Güney Kıbrıs'taki bankalara ilişkin kararının ardından, Rumların bankalardaki mevduatlarına ve Rum bankalarında bulunan diğer mevduatlara "iyi gözle bakıldığı" belirtildi.

Euro Grubu'nun, Güney Kıbrıs'taki bankalara ilişkin kararının ardından, Rumların bankalardaki mevduatlarına ve Rum bankalarında bulunan diğer mevduatlara "iyi gözle bakıldığı" belirtildi. Güney Kıbrıs'ta yayınlanan Alithia gazetesi "Bankaların Mevduatlara İlişkin Savaşı" başlıklı haberinde Euro Grubu'nun kararının ardından Güney Kıbrıs'ın finans sisteminde yeni olgular oluştuğuna dikkati çekti.

Gazete Euro Grubu'nun kararının ardından, mümkün olduğu kadar çok fazla mevduatın, "faiz" silahıyla değil, bankaların ve bankacılık sistemin güvenliği silahıyla, elde tutulması yönünde yeni bir savaş başladığını yazdı. Güney Kıbrıs'ta faaliyet gösteren ve (gazetenin ifadesine göre) hala kapalı olan Yunan bankalarının da, yeni mevduatların kabul edilmesi ve genel olarak yeni hesapların açılması için de kendi yöneticilere çağrı yaptığını yazan gazete, Yunanistan'daki bazı bankaların sermayelendirilmesi konusunun da geciktiğini, Troyka tarafından verilen sürenin dolduğunu ancak sermayelendirmeye yönelik tarihin henüz açıklanmadığını belirtti.

"BANKALARDAN EVLERE"

Alithia gazetesi yukarıdaki bu başlık altında verdiği haberinde polisin, ekonomide ve özellikle bankalarda

hakim olan durum nedeniyle, vatandaşların paralarını, bankalardan evlere taşıyacağı yönünde bilgilere sahip olduğunu yazdı. Bankaların geçtiğimiz Perşembe günü açılmasına karşın adada hakim olan yeni olgular ve kötü ekonomik durumun birçok kişiyi, ekonomilerini ve mülklerini garanti altına alma yöntemlerini düşünmeye mecbur ettiğini yazan gazete bu şartların, polisi, vatandaşların korunması amacıyla yeni planlamalar uygulamaya

ittiğini de belirtti.

Gazete ayrıca paraların bankalardan uzaklaştığı ve kasalarda saklandığı evlerdeki

tedbirlerin artırılacağına da dikkati çekti. - LEFKOŞA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Güney Kıbrıs Alithia Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title