Haberler

Kazakistan'da üniversite hastanesinde skandal! Bakire kız öğrencilerin isim ve telefonları sızdırıldı

Güncelleme:

Kazakistan'ın Almatı kentindeki Al-Farabi Kazakistan Ulusal Üniversitesi Hastanesi, bakire olan kız öğrencilerin isim ve telefon numaraları dahil olmak üzere kişisel bilgilerini sızdırdı. Sosyal medyaya düşen listede adı geçen öğrenciler yaşanan skandala büyük tepki gösterirken, öğrencilerden biri "Kişisel verilerimiz her yere adeta asıldı. Mahrem tıbbi muayenelerden sonra bilgileri toplayıp genel bir sohbet odasına atıyorlar" dedi.

Kazakistan'ın en büyük şehri Almatı'da bulunan Al- Farabi Kazakistan Ulusal Üniversitesi Hastanesi'nde patlak veren kriz kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Yaklaşık 190 kadın öğrencinin bekaret durumları üniversite tarafından sızdırılırken, yüzlerce kadınla ilgili son derece kişisel ve gizli tıbbi bilgiler, yetkililer tarafından sosyal medyada paylaşıldı.

JİNEKOLOJİK MUAYENE SONUÇLARI SIZDIRILDI

İnternete düşen bilgiler arasında isim, yaş, telefon numaraları ve kimlik numaralarının da yer aldığı belirtilirken, üniversiteye bağlı çeşitli sosyal medya gruplarında yayılan bu bilgilerin ardından, kız öğrencilerin üniversitenin tıp merkezinde özel jinekolojik muayenelerden geçirildiği iddia edildi. Bu muayenelerin sonuçlarının sızdırıldığı açıklanırken bu muayenelerin eski Sovyet devletindeki öğrenciler için zorunlu olup olmadığına dair bir açıklama yapılmadı.

İSİMLERİ İFŞA OLAN KIZLARDAN BÜYÜK TEPKİ

Listede adı geçen öğrenciler yaşanan skandala büyük tepki gösterirken, ismi açıklanmayan bir öğrenci "Kişisel verilerimiz her yere adeta asıldı. Mahrem tıbbi muayenelerden sonra bilgileri toplayıp genel bir sohbet odasına atıyorlar" ifadelerini kullandı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Kazakistan Almatı Farabi Dünya Haberler

500

Yorumlar (21)

Mark Kolçak:

Tüm dişiler ve erkekler biri birine benzemeliki kimse bilmesin kim dişi veya kim erkekdir. Böylelik ile daha önemli konu olan "Kainat nasıl hiçliğe huzurluca dönüş yapabilir" konusuna geçis yapabiliriz.

13
206
yanıtYanıtla
itunes parax:

igrenc konusuyorsun. bisey anlasilmiyor. ya git ogren ya da bildigin dilde yorum yap.

yanıt140
yanıt0
Mark Kolçak:

Sayın "itunes parax".. Ben ufak bir çocuk iken.. benim annem bana derdiki ben çok tatlı konuşuyorum ve çok tatlı birisiyim ancak şimdi ise sen bana diyorsun ben çok iğrenç konuşuyormuşum. aklım baya karışmışdır.

yanıt11
yanıt106
osman kara kara:

Küçükken kafana bişey düşmüş olabilirmi ? :)

yanıt113
yanıt1
Mark Kolçak:

Sayın "osman kara kara" .. Çöplerden yemek yiyen birisinin aklı yerinde olmasaydı şimdi çokdan hastanelik olmamışmıydı ? Ben çöplerden yemek yiyiyorum. Yaklaşık 5 veya 6 aydır.

yanıt9
yanıt61
Servet BÖLÜK:

Hiç komik değil. Eğer kainatın sonu hiçlik olsaydı, öğrenciler tıpı hakedip doktor olmaya bile gereksinim duymazlardı. Demekki karşılıksız hiçbirşey olmadığına göre cenneti kazanma sınavınada tabiyiz. Çalışan kazanır ??

yanıt29
yanıt4
Mark Kolçak:

Sayın "Servet BÖLÜK" .. bu yazdığımız yazılar kelimelerden oluşuyor. kelimeler hiçlikde YOK-lar. yani biz hangi yazıyı yazsakda.. hiçliği pek anlatamayız yazılar ile çünkü hiçliğin kendisi yazı değildir. hiçlikdir sadece. ancak "hiçlik" yazısı değildir. sadece hiçlikdir. yoklukdur.

yanıt3
yanıt30
Nuri Aga:

Mark milletle kafa buluyor.

yanıt36
yanıt1
ibay :

adolf hitlerhitler şart dünya ya şart kral adolf

23
12
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Meali, bunların dışında kalanlar arızalı ..))

25
7
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title