Haberler

Kadirov bunu hiç beklemiyordu! Çeçenistan 1990'dan sonra yeniden iç savaş tehlikesiyle karşı karşıya

Güncelleme:

Çeçenistan'da 1990'lı yıllardan sonra yeniden iç savaş tehlikesi patlak verdi. Askere alınmak ve Ukrayna'ya gitmek istemeyen Çeçenler, Çeçen lider Ramazan Kadirov'a bağlı birliklerle çatıştı. Kadirov'un milisleriyle karşı karşıya gelen protestocu grubun el bombaları taşıdıkları öğrenilirken, bölgeye acilen Rusya Ulusal Muhafızlarının özel bir polis şubesi olan OMON ekipleri sevk edildi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 24 Şubat'tan bu yana devam ederken, Çeçenistan'da iç savaş tehlikesini tetikleyen çatışmalar patlak verdi.

ÇEÇENLER KADİROV'A BAĞLI BİRLİKLERLE ÇATIŞTI

Bölgeden gelen haberlere göre, askere alınmak ve Ukrayna'ya gitmek istemeyen Çeçenler, Çeçen lider Ramazan Kadirov'a bağlı birliklerle çatıştı.

PROTESTOCU GRUPTA EL BOMBALARI GÖRÜLDÜ

Uluslararası basın, Çeçenistan'da meydana gelen gelişmeleri duyururken, çatışmanın 1990'ların başında ülkede meydana gelen iç savaşa dönebileceği yönünde korkuları artırdığı vurgulandı. Çatışmalar, Çeçenistan ve İnguşetya sınırında bulunan Samashki köyü yakınlarında meydana geldi. Putin'in 'seferberlik' kararına karşı bir grup Kadirov'un milisleriyle karşı karşıya geldi. Otomatik silahlarla donanmış protestocu grupta el bombaları olduğu da görüldü.

RUSYA ÖZEL BİRİMLERİNİ SEVK ETTİ

Bölgeye acilen Rusya Ulusal Muhafızlarının özel bir polis şubesi olan OMON ekipleri sevk edildi. Rusya Devlet Başkanı Putin'in durumla ilgili anbean bilgilendirildiği aktarıldı. Kadirov konuyla ilgili bir açıklama yapmazken, Ukrayna'ya 70 binden fazla Çeçen savaşçının gönderileceğini belirtti ve televizyonda yaptığı açıklamada, "Her zaman tüm ülkelerle barış ve anlaşma içinde yaşamak istiyoruz. Ancak bazı ülkeler bunu istemiyor. Bize şaka yapılmayacağını göstereceğiz" dedi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Ramazan Kadirov Çeçenistan Rusya Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

Fakır:

rus KUKLASI mahlukat

92
28
yanıtYanıtla
Umit Cetin:

çeçenler akıllı olursa amerikalılarla savaşır ruslarla değil

37
60
yanıtYanıtla
Hayri :

bu abd nin çeçenistanı karıştırıp rusyayı zayıflatma hamlesidir yine bir suru insan ölecek yıllar boyu surecek bir isyanda bir ülke daha tarihten silnecek olacağı budur

49
42
yanıtYanıtla
Tekin Atak:

Kardeş yanlışın var gerçek müslüman Çeçenler mazluma kurşun sıkmaz haksizin yanında yer almaz Rusya haksizdir bunu bil.

yanıt18
yanıt9
Nurullah Ak:

Yüce ALLAH C.C Müslümanları korusun.

61
8
yanıtYanıtla
Kadir Kurnaz:

İçimizde fiyatı biçilen insan olduğu müddetçe iki yakamız biraraya gelmeyecek kelleyi koltuğa almıyorsan er meydanında işin ne

21
8
yanıtYanıtla
Ararat:

Kim Amerika ve ingilizler e karşı ise Benim dostumdur Çünkü onlar dünyayı sömüren vampirler gibiler kanla besleniyor Demokrasi şiirleri satıyor lar

17
9
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title