Haberler
BBC

İtalya'da orman yangınları: 3 kişi hayatını kaybetti, Calabria yönetimi OHAL istedi

Güncelleme:

Hava sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığı İtalya'da orman yangınlarında dün üç kişi hayatını kaybetti.

Hava sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığı İtalya'da orman yangınlarında dün üç kişi hayatını kaybetti. Orman yangınlarından en ağır etkilenen yerler arasında yer alan Calabria'da yönetim, merkezi hükümetten bölgede olağanüstü hal (OHAL) ilan etmesini istedi. Sicilya'da ise bölgesel yönetim "kriz ve acil durum" ilan etmişti.

Dün İtalya'nın güneyindeki Calabria'da iki, Sicilya'da da bir kişinin yangınlarda hayatını kaybettiği açıklandı.

Calabria bölgesinde geçen hafta da aynı aileden iki kişi, tahminen zeytin ağaçlarını kurtarmaya çalışırken yaşamlarını yitirmişti.

20 milyondan fazla hayvan öldü

Yangınlarda 20 milyonun üzerinde hayvanın da öldüğü hesaplanıyor. Bu hesaplama, çevre örgütü Legambiente tarafından, yanan hektar başına ortalama yabani hayvan sayısı baz alınarak yapıldı. Ülkede son 2 ayda 110 bin hektarın üzerinde alan yandı.

Hesaplamalara göre yangınlarda kertenkele, yılan, kaplumbağa gibi 15 milyon sürüngen; karaca, geyik, tilki, sincap gibi iki milyon memeli hayvan; kurbağa, semender gibi dört milyon amfibik hayvan ve iki milyon kuş öldü.

Bu yaz kül olan 110 bin hektarlık alanın yaklaşık 100 bin hektarı Sicilya, Calabria ve Sardinya bölgelerinde yer alıyor.

İtfaiyenin açıklamasına göre son 12 saatte 528 yangın müdahalesi gerçekleştirildi. Bunların 230'u Sicilya'da, 100'ü Calabria'daydı.

' 2021'de yangınlar yüzde 202 arttı '

İtalya Ulusal Ziraatçılar Derneği ülkede bu yıl çıkan yangınların, 2008-2020 ortalamasına kıyasla yüzde 202 arttığını açıkladı.

İtalya'da sıcak hava dalgası ve yüksek basıncın etkisiyle bu hafta hava sıcaklıkların önemli ölçüde artması nedeniyle yangın riskinin arttığı uyarısı yapılmıştı.

Sicilya'nın Siracusa kentinde dün 48.8 derecelik sıcaklık ölçüldü. İtalyan meteoroloji yetkilileri bunun Avrupa'da bugüne kadar kaydedilen en yüksek sıcaklık olduğunu bildirdi.

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) ise henüz bu veriyi teyit etmedi.

Afrika'dan gelen Lucifero isimli yüksek basınç sisteminin etkisiyle hava sıcaklıklarının Cuma günü zirveye ulaşması bekleniyor.

İtalya Sağlık Bakanlığı, Cuma günü için aralarında başkent Roma'nın da bulunduğu 15 kent için kırmızı alarm verdi.

BBC

Calabria Sicilya İtalya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title