Haberler

İsrail'den Türkiye'yi Kızdıracak Hamle

Güncelleme:

İsrail basını, Türkiye'ye rağmen İsrail-NATO arasında üst düzeyde bir işbirliği anlaşması imzalayacağını ileri sürdü.

Jerusalem Post gazetesi, diplomatlar ve savunma yetkililerine dayandırdığı haberinde, Türkiye'nin, İsrail'in NATO'nun Etkin Çaba Operasyonu'na (Active Endeavor) katılımına engel olurken, İsrail-NATO ilişkilerini daha da üst düzeye çıkarılmasına ilişkin anlaşmayı engelleyemediğini öne sürerek, anlaşmanın bu hafta imzalanacağını kaydetti.

Jerusalem Post gazetesine göre, diplomatlar ve savunma yetkilileri, Türkiye'nin 2010 Mavi Marmara olayının ardından İsrail donanmasının aktif olarak ilk defa NATO'nun Akdeniz'deki uzun dönemli Etkin Çaba Operasyonu'na katılımını engellemeye karar verdiğini ve başarılı olduğunu söylerken, Türkiye'nin İsrail ile NATO arasındaki üst düzeyde bağlara engel olmada başarısız olduğu iddia edildi.

Savunma yetkilileri, Kudüs'ün, bu hafta NATO ile üst düzeyde ilişkiler kurmak için işbirliği anlaşması imzalayacağını söylerken, üst düzey bir hükümet yetkilisi, bu yeni anlaşmayla İsrail'in en üst düzeyde NATO toplantılarına katılabileceğini ifade etti.

Haberde ayrıca, İsrail'in 2008'de Napoli merkezli operasyona bir donanma yetkilisini gönderdiği, 2009'da Savunma Bakanı Ehud Barak'ın NATO'ya göreve bir misilleme gemisiyle katkıda bulunmak için resmi bir istek gönderdiği, 2010'da ise İsrail ve NATO arasında gemilerin katılımı için bir anlaşma imzalandığı anımsatıldı.

Kaynak: ANKA / Dünya

Jerusalem Post Türkiye İsrail Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title