Haberler

İsrail'de 20 yaşındaki asker, aşırı sıcaklar nedeniyle tatbikat sırasında hayatını kaybetti

Güncelleme:

Aşırı sıcakların etkili olduğu İsrail'de 20 yaşındaki bir asker, ormanlık alandaki eğitim tatbikatı sırasında hayatını kaybetti. Sağlık ekipleri, askerin sıcak çarpması veya susuzluk nedeniyle ölmüş olabileceğini değerlendirirken, İsrail ordusu olayla ilgili soruşturma başlattı.

İsrail'de bir askerin, sıcak hava dalgası nedeniyle eğitim tatbikatı sırasında öldüğü bildirildi. Askerin sıcak çarpması veya susuzluk nedeniyle ölmüş olabileceği belirtilirken, olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

TATBİKAT SIRASINDA ÖLDÜ

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Elad kenti yakınlarındaki bir ormanda eğitim tatbikatı sırasında bir askerin yere yığılarak öldüğü belirtildi. Hillel Nehemiah Ofen adlı 20 yaşındaki askere olay yerinde ilk tıbbi müdahaleyi yapan sağlık ekiplerinin, Ofen'in sıcak çarpması veya susuzluk nedeniyle ölmüş olabileceğini değerlendirdiği kaydedildi.

TÜM TATBİKATLAR İPTAL EDİLDİ

Ordu, askerin muzdarip olduğu, altta yatan herhangi bir sağlık sorunu hakkında bilgisi olmadığını ve olayla ilgili soruşturma açıldığını duyurdu. Ölümcül olayın ardından, İsrail ordusu Kara Kuvvetleri, çarşamba (16 Ağustos) sabah 5'e kadar tüm eğitim tatbikatlarını durdurdu.

İsrail'de asker sıcak hava dalgası nedeniyle eğitim tatbikatında hayatını kaybetti

HAVALİMANLARINDA RÖTAR YAŞANIYOR

Öte yandan İsrail basınının aktardığına göre, sıcak hava dalgası nedeniyle ülkenin en büyük havaalanı Ben-Gurion Havaalanı'nda çok sayıda uçuşta gecikme yaşanması bekleniyor. İsrail Havalimanları İşletmesinden yapılan açıklamada, "Hava koşulları ve bunun kontrol ünitelerindeki teknik sistemlere etkisi nedeniyle ve uçuş güvenliğini sağlamak amacıyla havalimanına iniş yapan uçuşların geçici olarak iptal edilmesine karar verildi." ifadeleri yer aldı.

SICAKLIKLAR 40 DERECEYİ AŞTI

Son günlerde hava sıcaklıklarının arttığı İsrail'de, özellikle ülkenin güney kesimlerinde 40 dereceyi aşan sıcaklıklar yaşanıyor. Sağlık yetkilileri, sıcaklığın yoğun olduğu saatlerde güneşten kaçınılması, bol su içilmesi ve özellikle çocuk ve yaşlıların güneşte kalmamasına dikkat edilmesi için çağrı yapıyor.

Kaynak: AA / Dünya

İsrail Dünya Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title