Haberler

İslam Dünyasına Büyük Tahrik

Güncelleme:

"Medine'nin Mücevheri" Adlı Kitap, İngiltere'de Yayınlanacak. Hz. Muhammed ve Eşlerini Anlatan Kitabın, Karikatür Krizinden Daha Ağır Tahrik Unsurları Taşıdığı Belirtiliyor.

"Medine'nin mücevheri" adlı kitap, İngiltere'de yayınlanacak. Hz. Muhammed ve eşlerini anlatan kitabın, karikatür krizinden daha ağır tahrik unsurları taşıdığı belirtiliyor.

Hz. Muhammed ve eşleri hakkındaki "Medine'nin mücevheri" adlı kitap, İngiltere'de yayınlanacak. Kitabın, Hz.Muhammed karikatürleri gibi şiddet olaylarına ve tartışmalara neden olacağı belirtiliyor.

Amerikalı gazeteci Sherry Jones'un, Hz. Muhammed'in eşi Ayşe'yle ilişkisini anlatan, "Medine'nin Mücevheri" adlı tartışmalı kitabın İslam dünyasını şimdiden rahatsız eti. Bilim adamlarıyla Müslüman din adamları da kitabın gerçeği yansıtmadığı ve İslam tarihini yanlış yorumladığı görüşünde birleştiler. ABD'de ayıncı şirket tarafından geri çekilen, daha sonra Sırbistan'da bin adet basılan ama toplatılan kitabın şimdi İngitere'de yayımlanacak olması endişeleri artırdı.

Bilim adamları uyarıyor

Tartışmalı kitaplarla adını duyuran yayınevinin sözcüsü, hikayenin ciddi bir araştırmaya dayandığını ve Peygamber ile eşinin aşkının harika bir anlatımı olduğunu söylüyor. Ancak bu kitabın yayınlanmasına kesinlikle karşı çıkan İslam tarihi uzmanı Teksas Üniversitesi'nden Profesör Denis Spelberg, kitapta tarihin yanlış yorumlandığını belirtiyorlar.

Gerek İslam dünyasının, gerek Batı dünyasının uzmanları, kitabın Salman Rüşdi'nin "Şeytan Ayetleri" kitabı ve Danimarka'da yayımlanan karikatürlerlerle karşılaştırılabilecek, hatta daha büyük tepkilere yol açacağı konusunda uyarılarıda bulundular. 

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title