Haberler

Hollanda İşçi Partisi Liderliğine Aday Olan Albayrak: "Olumsuz Kampanyalar Bizi Yıldırmayacak"

Hollanda'da Sosyal Demokrat İşçi Partisi (PVDA) liderlik koltuğuna aday olan Türk kökenli Nebahat Albayrak, önünde zorlu bir sürecin bulunduğunu belirterek, hakkında olumsuz kampanyaların kendisini yıldırmayacağını ifade etti.

Hollanda'da Sosyal Demokrat İşçi Partisi (PVDA) liderlik koltuğuna aday olan Türk kökenli Nebahat Albayrak, önünde zorlu bir sürecin bulunduğunu belirterek, hakkında olumsuz kampanyaların kendisini yıldırmayacağını ifade etti.

Lahey'deki parti toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Albayrak, "Yabancı uyruklu olduğumuz için ekstra bir destek gelecek mi, şu anda bunları söylemek mümkün değil. Mutlaka bir etkisi olacaktır" dedi.

Bununla birlikte yabancı uyruklu olmasının birçok insanın hoşuna gitmediğini de vurgulayan Albayrak, "Bunu sosyal medyada ve twitter'da da göreceksiniz. Üzücü hatta ırkçı söylemler, açıklamalar olacak, ki zaten var, bunlar daha da artacak. Kişiliğime, aileme, herkese mutlaka saldırılar başlayacak. Ama olsun diyorum, olsun çünkü Hollanda'yı hangi noktaya getirdiğimizi hep birlikte görelim" değerlendirmesinde bulundu.

Albayrak, "Benim gibi Hollanda için çalışan, politikaya yıllarını veren insanlara bu yapılıyorsa, benim hakkımda bunlar söyleniyorsa yeni gelen insanlara neler yapılmaz. Yeni gelenler ne kadar çalışırlarsa çalışsınlar bu gidişle Kabul edilmedikleri bir ülke görecekler. ve ben çalışmayı her zaman kendime siyasi bir hedef olarak aldım. Ben siyaseti severek yapıyorum. ve Hollanda genelinde kabul edilen bir siyasetçi olduğumdan da eminim. Benim amaçlarım, hedeflerim belli, kimliğim belli" dedi.

Albayrak, şu an 5 adayın yarıştığı parti liderliği oylaması öncesinde ülkenin üç bölgesinde temaslarda bulunacağını belirtti.

Önümüzdeki iki hafta içerisinde oylama sonuçlarının kesinleşmesinin ardından PVDA'nın yeni lideri belirlenmiş olacak.

Bu arada PVDA Kadın Kolları Başkanı Keklik Yücel, Albayrak'ın parti liderliğine adaylığını koymasının kendilerini çok memnun ettiğini belirterek, "Çok mutluyuz. Çünkü Nebahat Albayrak'ı hepimiz gördük. Hollanda'da İşçi Partisi içinde, gerçekten değerli, kabiliyetli bir siyasetçi. ve kendim özellikle kadın haklarını savunan, partinin Kadın Kolları Başkanı olarak da, tabi kadın olması bizi daha da mutlu etti. Nebahat Albayrak burada bir Hollandalı olarak doğmadı. Ancak özgür bir ülkede, eşitliği savunan

bir ülkede, standartlarını yüksek tutan bir ülkede, eşitlik ve özgürlük ancak böyle bir toplumda bu türlü pırlantalar ortaya çıkarır" yorumunda bulundu.

PVDA milletvekili Metin Çelik ise, "Nebahat Hanım'ın iyi bir şansı olduğunu tahmin ediyorum. Çok deneyimli bir siyasetçi, sevilen bir siyasetçi. Şansı var. Ancak kimin kazanacağın önümüzdeki haftalar göreceğiz" dedi. - LAHEY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Nebahat Albayrak İşçi Partisi Hollanda Lahey Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title