Haberler

Aşırı Sıcaktan Ölenlerin Sayısı 2 Bin 200'ü Geçti!

Güncelleme:

Hindistan'da bazı bölgelerde aşırı yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle ölenlerin sayısı 2 bin 200'ü geçti.

Hindistan'ın güneyinde etkili olan aşırı yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle ölenlerin sayısının 2 bin 200'ü geçtiği bildirildi.

Meteoroloji Ajansı'ndan KY Reddy, 50 dereceden 45 dereceye düşen hava sıcaklığının Telangana ve Andhra Pradeş eyaletlerinde günlük yaşamı olumsuz etkilemeye devam ettiğini söyledi. KY Reddy, aşırı sıcakların bir gün daha devam etmesinin beklendiğini bildirdi.

Yetkililer, bu hafta içinde başlayacak muson yağmurlarının ülkenin güneyinde ve daha sonra kuzeyinde etkili olacağını belirtti.



Ölenlerin arasında çok sayıda yaşlı, evsiz ve açık havada çalışmak zorunda kalan işçiler bulunuyor.

SAĞLIK GÖREVLİLERİNİN İZİNLERİ İPTAL EDİLMİŞTİ

Aşırı sıcakların etkili olduğu iki eyalette doktorlar ve sağlık görevlilerinin izinleri iptal edilmişti.

HER YIL ÇOK SAYIDA KİŞİ YAŞAMINI YİTİRİYOR

Hindistan'da her yıl mart ve haziran ayları arasında etkili olan aşırı sıcaklar nedeniyle çok sayıda kişi yaşamını yitiriyor. Ölüm oranı, en sıcak ve kurak ay olan mayısta artıyor. Hava sıcaklığı, haziran sonuna doğru başlayan muson yağmurlarıyla azalıyor.

Sıcak çarpması, ortam sıcaklığının yüksek seviyelere ulaşması ve uzun süre doğrudan güneş ışınlarına maruz kalınması sonucu görülüyor. Vücut sıcaklığının çevresel etkenler nedeniyle 41 dereceyi aşması, dokuların hasar görmesine, metabolik tepkilerin sekteye uğramasına yol açıyor. Sıcak çarpması, kişinin bilincini yitirmesine, tedavi edilmemesi durumunda da ölüme ya da kalıcı sorunlara neden oluyor.

Kaynak: AA / Dünya

Andhra Pradeş Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (11)

Hain Hdp..Mobil-IOS:

Yer alti solucanlari daglarda cürüyün..hdp ye oy veren allah katinda hesap verecek katillere oy veren onlara ortak olmus olacak bunun günahi coktur..

17
24
yanıtYanıtla
polat canMobil-ANDROID:

hdp hdp hdp

6
3
yanıtYanıtla
NoNamemobilWeb@haberler.com:

HainHDP nicki şahıs. Siyaset yapacak baska yer yok mu Şuan ki haberle senin yaptığın yorum ne alaka Beyniniz iyi yıkanmış sanırım. Nasil bor zihniyete sahipsiniz ya

6
1
yanıtYanıtla
ihsanMobil-IOS:

Allah rahmet etsin

5
1
yanıtYanıtla
NoNamemobilWeb@haberler.com:

HainHDP nicki şahıs. Siyaset yapacak baska yer yok mu Şuan ki haberle senin yaptığın yorum ne alaka Beyniniz iyi yıkanmış sanırım. Nasil bir zihniyete sahipsiniz ya

3
2
yanıtYanıtla
gurbetciMobil-ANDROID:

hirsiza kul hakki yiyene destek olmak gunah degilmi tek musluman akp liler degil bu ulkede

2
2
yanıtYanıtla
yusufMobil-ANDROID:

hdp ye herkes kufur ediyorsa ben hdp ye oy verecegimm.. demekki hakli hdp

2
2
yanıtYanıtla
mustafaMobil-ANDROID:

rabbim yardimcilari olsun

4
0
yanıtYanıtla
ANKARA:

allah yardımcıları olsun

2
0
yanıtYanıtla
Türk:

ÇOK ENTERRESAN GUNEŞ IŞINALRI ORAYA ZARAR VERİYOR ANMCAK ORANIN 2 KİLOMETRE İLERİSİNE OLMUYOR ÇOK ENTERESAN BİR DURUMDUR.

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title