Haberler

Hindistan'da 13 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz edildi, gözleri oyulup dili kesildi! Halk ayaklandı

Güncelleme:

Hindistan'da, Uttar Pradeş eyaletinde tarlada cansız bedeni bulunan 13 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz edilip cansız bedenine işkence yapıldığı haberi halkı ayaklandırdı.

NDTV kanalındaki habere göre, Hindistan'ın Lakhimpur Kheri bölgesinde tecavüz edilen 13 yaşındaki kız çocuğunun cansız bedeni dün bir tarlada bulundu. Kurbanın babası kızının boğulduğunu, gözlerinin oyulduğunu ve dilinin kesildiğini öne sürdü. Öte yandan polis, otopsi raporunda sadece tecavüz ve boğulma bulgularına rastlandığını kaydetti. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı. Aralarında gazeteci, yazar ve aktivistlerin bulunduğu on binlerce kişi Twitter'da söz konusu olaya ilişkin tepki içeren paylaşımlarda bulundu.

Kullanıcılar, Hindistan'ın 73. bağımsızlık yıl dönümünde böyle bir olayın yaşanmasının ülke için ayrı bir utanç kaynağı olduğunu kaydetti.

KURBAN, DALİTLERE MENSUP

Kız çocuğunun, "dokunulmazlar" olarak nitelendirilen ülkedeki en alt sınıfı temsil eden "Dalit"lere mensup olduğu belirtiliyor.

Ülkedeki sosyal tabakalaşmanın bir formu olan kast sistemi her ne kadar anayasada yasaklanmış olsa da 1 milyar 353 milyonluk Hindistan'da nüfusun yüzde 65,97'si kırsal bölgelerde yaşıyor ve söz konusu bölgelerde bu gelenek sürdürülüyor.

Kast sisteminde neredeyse hiçbir hakka sahip olmayan Dalitler ise ülkede ayrımcılık, işkence, tecavüz ve keyfi tutuklamalara maruz kalabiliyor. Dalitlerin nüfusunun ülkede 200 milyonun üzerinde olduğu sanılıyor.

ÜLKEDE SIK SIK BENZER OLAYLAR YAŞANIYOR

Tecavüz hadiseleriyle sık sık gündeme gelen Hindistan'da söz konusu olaylara yönelik kitlesel eylemler düzenleniyor.

Hindistan'ın Haydarabad kentinde 27 Kasım 2019'da 27 yaşında bir veterinerin dört kişinin tecavüzüne uğradıktan sonra öldürülmesi ve cesedinin yakılması sonrası ülkenin çeşitli bölgelerinde büyük çaplı protesto gösterileri düzenlenmişti.

İktidardaki Hindistan Halk Partisinden (BJP) eski milletvekili Kuldeep Singh Sengar, 17 yaşındaki bir kıza tecavüz etmek suçundan yargılandığı davada geçen sene 20 Aralık'ta ömür boyu hapse mahkum edilmişti.

ABD'nin Yeni Delhi büyükelçiliğinde 6 Şubat'ta, elçilikte çalışan ve yaşayan temizlik görevlisinin 5 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz edilmesi de tepkilere yol açmıştı.

Kaynak: AA / Dünya

Twitter Cinsellik Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500

Yorumlar (86)

şu:

çin ve hindistan haritadan silinsin

26
2
yanıtYanıtla
yazık:

Beynin bu kadar çalışıyor ne yapacaksın işte sorun sende değil ki sorunlara çözüm bulacak IQ seviyen anca bu kadarını yapabiliyor

yanıt1
yanıt0
Zulümdür bu:

Yıllardır Müslümanlara da türlü türlü işkence yapılıyor hindistan da ama niyeyse o zaman herkesin gözü kör ve kulakları sağır oluyor. Dedim ya zulüm gören Müslüman. Ah bir budist olsa savaş çıkarırlar ?? beter olsunlar ha bu arada hindistanda öküze tapıp cennet beklemekle, Türkiye de CHP ye oy verip hizmet beklemek arasında pek fark yoktur ??

10
15
yanıtYanıtla
mister no:

chp pandemide erzak ve yardım dağıtırken akp engellediğinde neden sesin çıkmadı. AKTROL SENİ

yanıt7
yanıt3
Thor:

Küçük bir kız çocuğunun katledilişini dine bagladınya seninde öküzlere tapandan bir farkın yok

yanıt9
yanıt2
..........:

Hindistan ve Çin ortadan kalksın dünya huzura kavuşur!

20
4
yanıtYanıtla
mister no:

haklısın, keşke dünya ortadoğu gibi olsa dünya huzura kavuşurdu. islam var huzur var.

yanıt2
yanıt3
Yahya:

Trolcu olduğunuz yorumlarnızdan anlaşılıyor.

yanıt0
yanıt1
Selim:

Sırf haber okunsun diye gözleri oyuldu dili kesildi yazıyor insanların içindeki kötülük sınırını bir ileri taşıyorsunuz. Bu kısmı polis dogrulamalmış zaten. Ama yazmazsanız haber okunmaz değil mi? Yazıklar olsun...

19
0
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Bu konularda Türkiye’den beter olan tek ülke..

15
2
yanıtYanıtla
Tüm 86 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title