Haberler

Haiti'de Fırtına Mağdurlarına Yardımlar Sürüyor

Karayipler'i vuran Isaac fırtınasının Haiti'de sebep olduğu ölü sayısı 19'a çıkarken, birçok barınak da harap oldu.

Karayipler'i vuran Isaac fırtınasının Haiti'de sebep olduğu ölü sayısı 19'a çıkarken, birçok barınak da harap oldu. Haiti'de faaliyet gösteren yardım kurumları, mağdur olan kişilere yardım etmek için büyük çaba gösteriyor.

Haiti'de 2010'da meydana gelen depremden dolayı kurulan ve hala kullanılan kamplarda Cuma günü çıkan fırtına sebebiyle, 50'ye yakın barınak yok oldu. Cumartesi sabahı Haitililer, parçalanmış barınakların arasında kendilerine ait eşyaları bulmaya çalıştı. Haitililer, güvenli bir yer bulabilmek için de sularla kaplı sokaklarda yürümek zorunda kaldı. Fırtına mağdurlarından biri olan Jacqueline Souverain, "Yağmur böyle devam ettiği sürece kalacak yerimiz yok. Bir evimiz yok. Çocuklarımız okula gidemiyor" şeklinde konuştu.

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Haiti Afet Risk Yönetimi (SPGRD) kırmızı alarmı kaldırsa da, fırtınanın ve şiddetli yağışların devam ederek sele sebep olabileceği uyarısında bulunarak, hassas bölgelerde bulunan kişilerin dikkatli olmalarını tavsiye etti.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM), BM Haiti İstikrar Görevi (MINUSTAH) ve 20 kadar sivil toplum kuruluşu, Haiti'nin Batı kısmındaki kamplarda yaptıkları araştırmalarda 6 binden fazla ailenin barınağa ihtiyacı olduğu tespitinde bulundu.

Haiti Kızılhaçı, Ulusal Haiti Polisi ve IOM, başkent Port-au-Prince'in merkezindeki tahliye sığınaklarını kapatarak tahliye edilen kişilerin geri dönmesine yardımcı oldu. Geri dönen fırtına mağdurlarına muşamba, temizlik malzemeleri, temiz su ve bisküvi dağıtıldı.

Haiti'de koleraya ek olarak, yakın zamanda meydana gelen kuraklık ve Isaac Fırtınası'ndan dolayı hasatların zarar görmesiyle birlikte gıda güvencesi endişeleri de ortaya çıktı.

Okulların yaz tatili nedeniyle kapalı olması, çocukların eğitimine direk bir etki yapmasa da eğitim ortakları, özellikle acil durum merkezleri olarak da kullanılan okul binalarına gelen zararları sınırlandırmak için durumu yakından takip ediyor.

Haiti Su ve Besin Güvenliği Kurumu, UNICEF ve ortaklarının da işbirliğiyle acil durum numaralarını aktif hale getirdi. - CANGE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Karayipler Haiti Dünya Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! 'Bismillah' diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! "Bismillah" diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

Ürdünlü 14 hacı adayı kutsal topraklarda hayatını kaybetti, 17 kişi kayıp

Ürdünlü 14 hacı adayı kutsal topraklarda hayatını kaybetti, 17 kişi kayıp

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title