Haberler

Hacılar Mina'da şeytan taşladı

Güncelleme:

Hac ibadeti için kutsal topraklara gelen milyonlarca Müslüman, Arafat ve Müzdelife vakfesinin ardından Mina'da şeytan taşladı. Hac ibadetini yerine getirmek üzere dünyanın dört bir yanından kutsal topraklara gelen hacı adayları Arafat ve Müzdelife Vakfesi'ni tamamladıktan sonra gece yarısından itibaren şeytan taşlamak üzere Mina'ya geçti. Hac ibadeti için Müzdelife'den Mina'ya geçen hacılar, büyük şeytan olarak ifade edilen 'Akabe Cemresi'ne' 7 taş attı. Şeytan taşlamanın ardından Mescid-i Haram'a giden bazı hacı adayları ihramla ziyaret tavafı yaparken, bazıları da bayramın ilk günü kurban kesilmesinin ardından tıraş olup ihramdan çıkarak ziyaret tavafını gerçekleştirdi. Ziyaret tavafını yapan hacı adayları, farz rükünleri tamamlayarak hacı oldu.

- Hacılar Mina'da şeytan taşladı

MEKKE - Hac ibadeti için kutsal topraklara gelen milyonlarca Müslüman, Arafat ve Müzdelife vakfesinin ardından Mina'da şeytan taşladı.

Hac ibadetini yerine getirmek üzere dünyanın dört bir yanından kutsal topraklara gelen hacı adayları Arafat ve Müzdelife Vakfesi'ni tamamladıktan sonra gece yarısından itibaren şeytan taşlamak üzere Mina'ya geçti. Hac ibadeti için Müzdelife'den Mina'ya geçen hacılar, büyük şeytan olarak ifade edilen 'Akabe Cemresi'ne' 7 taş attı.

Şeytan taşlamanın ardından Mescid-i Haram'a giden bazı hacı adayları ihramla ziyaret tavafı yaparken, bazıları da bayramın ilk günü kurban kesilmesinin ardından tıraş olup ihramdan çıkarak ziyaret tavafını gerçekleştirdi. Ziyaret tavafını yapan hacı adayları, farz rükünleri tamamlayarak hacı oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Kurban Hac Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title