Haberler

Gürcistan Cumhurbaşkanı Margvelaşvili, Sarkisyan'la Görüştü

Gürcistan Cumhurbaşkanı Margvelaşvili, iki günlük resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Ermenistan'da mevkidaşı Serj Sarkisyan ile görüştü.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili iki günlük resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Ermenistan'da Ermeni mevkidaşı Serj Sarkisyan ile görüştü.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Margvelaşvili, başkent Erivan'daki temaslarına Ermenistan Devlet Başkanı Sarkisyan ile görüşerek başladı. Margvelaşvili, Ermenistan Devlet Başkanlığı Sarayı'nda Sarkisyan tarafından resmi törenle karşılandı. İki lider, baş başa gerçekleştirdikleri görüşme sonrasında ortak basın toplantısı düzenledi.

Gürcistan ile ortaklığı istikrarlı bir şekilde arttırmanın Ermenistan dış politikasının en önemli unsurlarından birisi olduğunu dile getiren Sarkisyan, Margvelaşvili ile iki ülkenin ekonomik gelişim için seçtikleri yolların işbirliğine engel olmaması gerektiği konusunda anlaştıklarını söyleyerek, "Ermenistan'ın Gümrükler Birliği'ne katılması ve Gürcistan'ın AB ile Ortaklık Anlaşması'nı paraflaması yapacağımız işbirliğini engellemeyecek" dedi.

İki ülke arasındaki ilişkilerde son zamanlarda dinamik gelişmeler kaydedildiğini vurgulayan Sarkisyan, Margvelaşvili'nin ziyaretinin Ermenistan ve Gürcistan arasındaki kardeşlik ve komşuluk bağlarını da geliştireceğini ve ikili ilişkilerin tam potansiyeline erişmesine olanak sağlayacağını belirtti.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Margvelaşvili de, iki ülke arasında çok özel ilişkiler bulunması sebebiyle Erivan'ı ziyaret etmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Heyetimizde, aynı zamanda Gürcistan parlamentosunun da üyeleri olan Ermeni kökenli kişiler yer alıyor. Ermenistan ile Gürcistan'ın ekonomik gelecekteki gelişimleri farklı yönlere gidiyor olsa bile, halen ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin gelişimi konusunda ortak bir görüşe sahibiz. Ekonomik ve kültürel alanlardaki ilişkilerimizin daha da derinleştirilmesi yönünde yalnızca olumlu gelişmeler olacaktır. Asırlardır devam eden ilişkilerle birbirimize bağlı olduğumuz için, bu, büyük önem taşıyor" şeklinde konuştu.

Margvelaşvili, şimdi ise Ermeni Devlet Başkanı'nı Gürcistan'a beklediklerini söyledi. - ERİVAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Serj Sarkisyan Ermenistan Gürcistan Erivan Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title