Haberler

Gurbetçiler İsveç'te Türk Bankası İstiyor

İsveç'te yaşayan Türk vatandaşları, başkent Stockholm'de bir Türk bankasının açılmasını istiyor.

İsveç'te yaşayan Türk vatandaşları, başkent Stockholm'de bir Türk bankasının açılmasını istiyor.

İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu Başkanı Hasan Dölek, ülkede 200 bin gurbetçinin yaşadığını belirterek, Stockholm'de bir Türk bankasının açılmasının artık bir "zorunluluk haline geldiğini" belirtti. Dölek, "Bizi şaşırtan olay, Türkiye'ye 17 kilometre mesafede Gürcistan'ın Batum şehrine bir Türk Bankası açılıyor. İsveç'te bir Türk bankası yok. İsveç ile Türkiye arasında ticaret hacmi devamlı artış gösteriyor" dedi.

İsveç'te faaliyet gösteren işadamı Mustafa Tümtürk ise, "Ben de İsveç'te bir Türk bankasının açılmasını istiyorum. İsveç'te yüzlerce iş adamımız var. Bunlar İsveç bankalarından kredi alamıyorlar. İsveç bankaları kredi konusunda çok tutucu. Tabii olarak Türk şirketleri gelişemiyor. Açılacak bir Türk bankasının yetkilileri verecekleri kredilerle Türk firmalarının gelişmesini sağlayacak. Yapacakları sponsorlukla Türk sporcularına ve Türk sanatçılarına büyük fayda sağlayacaklar" şeklinde konuştu.

Bir diğer Türk iş adamı Haydar Akan da, "Burada Türkiye'den İsveç'e yerleşmiş 200 bin Türkiye vatandaşı var. Bunlar birikimlerini Türkiye'ye göndermek istiyorlar. Para transferi yapan iki firma var. Bunlar vatandaşlarımıza adeta soygun yapıyorlar. Bilindiği gibi İsveç bankalarından kredi almakta çok zorlanıyoruz. Bir Türk Bankası açıldığı takdirde birçok kişi ticaret yapmaya cesaret eder" dedi. - STOCKHOLM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Gürcistan İsveç Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title