Haberler

Giresun Üniversitesi, Bakü Devlet Üviversitesi ve Azerbaycan Tıp Üniversitesi ile İşbirliği...

Azerbaycan'da bu yıl 2'cisi düzenlenen Uluslararası İnsani Forum'a katılmak için Bakü'de bulunan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Aygün Attar, Bakü Devlet Üniversitesi (BDU) ve Azerbaycan Tıp Üniversitesi ile anlaşma imzaladı.

Azerbaycan'da bu yıl 2'cisi düzenlenen Uluslararası İnsani Forum'a katılmak için Bakü'de bulunan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Bakü Devlet Üniversitesi (BDU) ve Azerbaycan Tıp Üniversitesi ile anlaşma imzaladı.

İmza töreninden önce konuşan BDU Rektörü Abel Maharramov, anlaşmanın üniversiteler arasındaki işbirliğinin daha da gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi. Maharramov, "Bu işbirliği bugünümüz ve yarınımız için önemli. Aynı zamanda bizim Giresun Üniversitesi ile iyi ilişkilerimiz var. Anlaşma imzalanmadan öncede üniversitenin rektörü Aygün Hanım'la iyi ilişkilerimiz vardı, çünkü Aygün Hanım Bakü Devlet Üniversitesi mezunudur. Bu anlaşma ile ilişkilerimizi daha da geliştireceğine inanıyorum" diye konuştu.

Giresun Üniversitesi Rektörü Attar ise, "İnsanlık için dünyanın kalbi iki gündür Bakü'de atıyor. Biz bu yıl ilk defa olarak Azerbaycan'dan öğrenci aldık. Şu anda Üniversitemizde dünyanın 10 ülkesinden öğrenci var. Yaz aylarında Türkçeyi daha iyi öğrenmek için stajlı öğrenciler gelmişti. Bu çok yönlü işbirliğimiz devam edecek" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Tıp Üniversitesi'ne geçen Attar, Rektör Ehliman Emiraslanov'la görüştükten sonra Üniversiteler arasında anlaşma imzalandı.

İmzalanan anlaşmalar, üniversiteler arasında öğrenci, araştırmacı ve doktorların karşılıklı transferi, profesör ve öğretmen gruplarının tecrübe paylaşımı, öncül gelişme metotların paylaşılması, tarafların ilgisini çeken projelere birlikte katılmaları, iki taraflı seminer ve konferansların düzenlenmesini içeriyor. - BAKÜ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Bakü Devlet Üniversitesi Giresun Üniversitesi Aygün Attar Azerbaycan Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title