Haberler

Evcil köpek diye satın aldıkları hayvan tilki çıktı, komşunun bütün tavuklarını yiyip kaçtı

Güncelleme:

Peru'da bir aile, köpek beslemeye karar verdikten sonra petshopa giderek beğendikleri köpeği aldı. Ancak bir süre sonra etraftaki tüm tavuklar teker teker kaybolmaya başladı. Hayvanın cinsinden şüphelenen aile, köpeğin aslında And tilkisi olduğunu öğrenince büyük şaşkınlık yaşadı. Tüm bu olayların üstüne bir de ailenin elinden kaçan tilki her yerde aranıyor.

Peru'da yaşayan Maribel Sotelo isimli adam ve ailesi, köpek sahiplenmek istedi. 6 ay önce Lima kentindeki küçük bir dükkandan beğendikleri köpeği alan aile, köpeğin büyümesiyle birlikte farklı bir hayvana dönüştüğünü gördü. Bu arada da bölgedeki tavuklar kayboluyordu. Hayvanın cinsinden şüphelenen aile, yaptığı araştırma sonucunda bilimsel adı Lycalopex culpaeus olan And tilkisi satın aldıklarını öğrendi. Ailenin elinden kaçırdığı hayvan şimdi her yerde aranıyor.

HAYVAN BÜYÜDÜKÇE İŞLER TERS GİTTİ

Independent'e konuşan köpeğin sahibi Maribel Sotelo'nun aktardığına göre Run Run adını verdikleri hayvan, başlangıçta mahalledeki diğer evcil köpeklerle mutlu mesut oynuyordu ama hayvan büyüdükçe bir şeylerin "ters gittiği" anlaşıldı. Run Run kümeslerdeki ördek ve tavukları avlayarak mahalle sakinlerini kızdırmaya başlamıştı.

EVDEN KAÇMAYI BAŞARDI

Bunun ardından hayvanın ince bacakları, gür kuyruğu, sivri başı ve çıkık kulaklarıyla bir And tilkisi olduğu ortaya çıktı. Ancak Run Run birkaç gün önce evden kaçtı. Şimdilerde Ulusal Orman ve Yaban Hayatı Kurumu (SERFOR) yetkilileri onu özel bir merkeze veya hayvanat bahçesine götürmek için arıyor.

"KÖPEK YAVRUSU SANMIŞTIK"

Sotelo, "Onun safkan bir köpek yavrusu olduğunu sanmıştık" diye konuştu. SERFOR'da görev alan yaban hayatı uzmanı Walter Silva, tacirlerin birçok yabani hayvanı Loreto, Ucayali ve Madre de Dios gibi Amazon bölgelerinden kaçırdığını ve Lima'da sattığını ifade etti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Haberler

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Bakmadan Geçme

Sakaryaspor Bodrumspor maçı CANLI izle! (HD) 30 Mayıs Sakaryaspor Bodrumspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 30-31 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 30-31 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 30 Mayıs Perşembe yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Survivor bireysel dokunulmazlık oyununu kim kazandı 30 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Survivor kim kazandı? 30 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? #129300 Survivor CANLI izle! 30 Mayıs Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki var mı? #128250 Hudutsuz Sevda 35. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İnci Taneleri 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 71. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Bayern Münih'in yeni teknik direktörü Vincent Kompany kimdir? Vincent Kompany nerelidir, kaç yaşında? Eyvah Eyvah nerede çekildi? Eyvah Eyvah oyuncuları, konusu ve fragmanı! Eyvah Eyvah ne zaman çekildi? #128250
Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title