Haberler

Efsane komutanların oğulları, Taliban'da 3 bölgeyi aldı

Güncelleme:

Afganistan'ın iki efsane komutanının oğlu Ahmed Mesud ve Yar Dostum ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Emrullah Salih, Taliban'a karşı harekete geçti. Geçmişte de Taliban'a karşı direnişin kalesi olan Pencşir eyaletinde toplanan grup, Taliban'la ilk çatışmasını başarılı bir şekilde tamamladı. Bölgeden gelen bilgilere göre direniş grubu, Taliban'dan bir vilayetin 3 bölgesini geri aldı.

Afganistan'da Taliban tarafından yönetimin ele geçirilmesi ülkede kaosa neden oldu. Halk ülkeden kaçmanın yollarını aradı, yabancı ülkeler kendi vatandaşlarını tahliye etmek için harekete geçti. Taliban ise tüm dünyaya yeni yönetim dönemiyle ilgili mesajlar veriyor, Afganistan'ın yeniden inşası için iş birliğine hazır olduğunu vurguluyor. Ancak ülkede Taliban gibi düşünmeyen, hatta tam karşıtı bir direniş grubu oluştu.

EFSANE KOMUTANLARIN OĞULLARI DİRENİŞE GEÇTİ

Taliban'a karşı geçmişte isimlerinden sıklıkla söz ettirmiş iki ünlü komutanın oğlu bir araya geldi. Pencşir eyaletinde toplanan gruba, Afgan-Sovyet savaşının ünlü komutanlarından ve daha sonra Taliban ile El Kaide'ye karşı mücadelede adını duyuran Şah Mesud'un oğlu Ahmed Mesud ve Özbek asıllı Raşid Dostum'un oğlu Yar Dostum yer alıyor. Ayrıca Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin kaçışı sonrası yasal olarak kendini ülkenin yeni lideri ilan eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Emrullah Salih de direnişe öncülük ediyor.

İLK ÇATIŞMADA BAŞARILI SONUÇ ALDILAR

Taliban karşıtı ittifakın, yaklaşık 10 bin savaşçısı bulunuyor. Etnik temelli ittifak güçleriyle Taliban arasındaki ilk çatışma, geçen cuma günü Pencşir'e komşu Pervan eyaletine bağlı Çarikar kasabasında yaşandı. Bölge, başkent Kabil'e 50 km mesafede bulunuyor. Afgan ordusundan kalan silahları kullanan direniş, ABD'nin ülkeden çekilmesinden sonra ilk defa Taliban güçlerini bozguna uğrattı. "Panjshir-Province" sosyal medya kanalının aktardığına göre, bu ilk mücadelede 100'ün üzerinde Taliban militanı öldürüldü.

Taliban karşıtı güçlerin, Bağlan vilayetinin 3 bölgesini geri aldığı bildirildi.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Dünya

Afganistan Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29-30 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (16)

Ulaş Carbuga:

Allah’a şükür vatanını koruyan şerefli insanlar çıktı

108
21
yanıtYanıtla
d days:

allahın şeriatına karşı savaşıyorlar

yanıt19
yanıt74
Tacettin BAYINDIR:

direnil mi yoksa teröristlik mi ? kimler ve kimin adamı oldukları zaten bilinen şahıslar. bu sefer abd de sizi kurtarmayacak.

9
58
yanıtYanıtla
Hafize Yaradanakul:

bunları eğitende ingiliz komandolar afganistanda kimin ne olduğu belli değil herkesin adamı var amerika ingiliz çıkarları çatışıyor gibi görünüyor ingiliz basını amerikan yönetimini yerden yere vuruyor

54
1
yanıtYanıtla
Kinyas Timur :

Allah yardımcınız olsun

41
7
yanıtYanıtla
tahsin bueyuekkol:

Gülmek gerekiyo .şimdiye kadar nerede idiler.

14
22
yanıtYanıtla
Engin Turan:

Efsane komutanların oğulları şimdiye kadar hangi ulkeydi kim beslediyse belliki zincirini açmış İngiliz taraftarı komutan ve çocukları Boşu boşuna yine kan akacak İngiliz uşakları yüzünden

26
5
yanıtYanıtla
ali cik:

Afganya'da bildim bileli savaş var; artık savaşlara son verilmeli, anlaşma yoluna gidilmelidir !

14
16
yanıtYanıtla
abdullah aslan:

Biri rasit dostum un oğlu. oglunun ipi kimin elinde oldugu belli herhalde hava alanı i?i olmamı? taliban a burdan baskı yapacaklar etnik catisma cikarip kendilerine Alan acacaklar babasının bayragini devraldi bunlar seytana rahmet okutturur

21
8
yanıtYanıtla
Qwe Qwe:

Hepsi oyun. Amerika daha fazla maddi kayip olmasın diye yerine bıraktı Taliban i gitti. İyice ortalığı karıştırin kaos yaratın insanlara zulmedin karşınıza da direniş inanacak adamları koyucam iç savaş çıkacak imajı vericez dediler. Bu komutanların oğullarını koydular karşıya da. Çok değil birkaç aya belki 1 seneye oraya tam anlamıyla el koyacaklar bakın size barışı getirdik biz yoksak zulüm var diyecekler. Resmi olarak yönetimi de tüm kaynakları da açıktan masrafsız alacaklar. Ne asker ne bişey

17
5
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title