Haberler

'Efsane komutan'ın oğlu Taliban'a karşı sahaya indi: Milyonları hayal kırıklığına uğratmayacağım

Güncelleme:

Taliban 20 yıl sonra Afganistan'ın kontrolünü fiilen ele geçirdi. Taliban'ın yeniden yönetime gelmesi ile binlerce sivil ülkeden kaçmanın yollarını ararken, ülkedeki direniş hareketinden flaş bir adım geldi. Taliban'a karşı verdiği mücadele ile hafızalara kazınan ve "Efsane komutan" olarak anılan Ahmed Şah Mesud'ın oğlu Amrullah Salih, Kabil yakınlarına geldi. Salih, yaptığı ilk açıklamada "Milyonları hayal kırıklığına uğratmayacağım" diyerek Taliban'a karşı savaşacağının sözünü verdi.

Afganistan'ın 10 gün gibi kısa bir sürede Taliban tarafından ele geçirilmesi dünya gündemine bomba gibi düştü. Binlerce kişi ülkeden kaçabilmek için Kabil'deki havalimanına akın ederken, ülkede kaos ortamı hakim oldu. Cumhurbaşkanı Eşref Gani ise kan dökülmemesi adına ilk gün ülkeyi terk ettiğini açıkladı.

SAVAŞACAĞINI SÖYLEDİ

Bu gelişmeler sonrasında ülkeye dikkat çeken bir isim geldi. Taliban'a karşı verdiği mücadele ile hafızalara kazınan ve "Efsane komutan" olarak anılan Ahmed Şah Mesud'ın oğlu Amrullah Salih, Afganistan'a geldi. Cumhurbaşkanı Gani'nin ülkeden kaçması sonrası kendisini geçici Cumhurbaşkanı ilan eden Salih, Kabil'e yaklaşık 160 kilometre uzakta bulunan Pencşir vilayetinde Taliban'a karşı direnişin fitilini ateşleyerek açıklamalarda bulundu. Salih, Taliban'a teslim olmayacağını söyleyip savaşacağına dair söz verdi.

'Efsane komutan'ın oğlu Taliban'a karşı sahaya indi: Milyonları hayal kırıklığına uğratmayacağım

"MİLYONLARI HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATMAYACAĞIM"

Salih Twitter hesabından yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Beni dinleyen milyonları hayal kırıklığına uğratmayacağım. Taliban ile asla aynı çatının altında olmayacağım. ASLA."

'Efsane komutan'ın oğlu Taliban'a karşı sahaya indi: Milyonları hayal kırıklığına uğratmayacağım

ASKERİ HELİKOPTERE BİNERKEN GÖRÜNTÜLENDİ

Bugün ortaya çıkan görüntülerde ise Mesud'un ağır silahlı bir maiyet eşliğinde, Sovyet yapımı bir askeri helikopter olan Afgan Hava Kuvvetleri'ne ait Mi-17'ye bindiği görülüyor. Söz konusu bölge, 1990'lardaki iç savaş sırasında uzun süre Taliban'a düşmemesi ile adından söz ettirmişti.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Dünya

Afganistan Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (6)

Eray Içkaya:

yine müslüman müslümanı kıracak . amerika ingiltere taktiği BÖL PARÇALA YOK ET . ÜLKEMİZDE VE DÜNYADA BU TEZGAHA DÜŞEN AHMAK ÇOK . BİZ BİRİZ TÜRKİYEYİZ . LAZI KÜRT ÇERKEZ ALEVİ SÜNNİSİ İLE . bir gün bizede demokrasi getirmeye kalktıklarında belki bu yazıyı okuyan birkaç kişinin doğru tarafta olmasına vesile olur umudu ile yazdım . o meshur demokrasi bizede getirilicek . ve emin olun uzak değil . tek zayıf karnımız hava savunmamız idi s400 istememe sebepleri bu yukardan bombala direnci kır

24
13
yanıtYanıtla
pentakill lol:

bizim ülkemizi sağ sol muhabbeti ile yeterince bölmedilermi? yok kemalist diyor biri faşist diyor biri komünist diyor. Allah sonumuzu hayır etsin.

yanıt2
yanıt1
VAHAP YILMAZ :

Taliban Afgan halkıdır, Amerika'nin piyonu olursan Taliban seni de gommesini bilir...

5
20
yanıtYanıtla
Engin Turan:

ABD yeni adamını piyasaya sürdü demek Daha çok kan ve kaos için Ve milyonlarca mülteci olur Yoksa kimse müdahale etmese mülteci stabil kalir

17
6
yanıtYanıtla
Mehmet Sadık Yağcı:

Hahaha bbc news haberi.... Sahada yenemediniz bu sefer medyadan karalama politikalarına başladınız. Yemezlerrrrrrrrr.

3
1
yanıtYanıtla
bekir yapici:

bir cok azinligin oldugu afkanistanda ic catismanin basladigini zaten bu gün avrupada haber ajanslari gectiler söylediklerinin disinda kadinlarin sokaga cikmasina izin verilmiyormus 2 saat öncede taliban bayragini indirip tekrar afkanistan bayragi cekenlere ve tasiyan halka ates acilmis ölülerin oldugu ve görüntülü yayin yapmak isteyen habercilere müdahale edildigi haberi geldi tabi görüntü yok ve ne derece dogru bilemiyoruz yakinda netlesir.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title