Haberler

Doha'ya Erdoğan'ın Yerine Davutoğlu Gidiyor

Başbakan Erdoğan'ın katılamayacağı 11-13 Aralık tarihlerinde Doha'da yapılacak Medeniyetler İttifakı Forum'da Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu temsil edecek Geçirdiği ameliyattan sonra İstanbul'daki konutunda dinlenmeye devam eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılamayacağı 11-13 Aralık tarihlerinde Doha'da yapılacak 4.Medeniyetler İttifakı Forum'da Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu temsil edecek."Arap Baharı" ve Suriye krizi ortamında gerçekleşecek Forum'a, yarısı Arap ülkelerinden olmak üzere, toplam 400 genç katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın katılamayacağı 11-13 Aralık tarihlerinde Doha'da yapılacak Medeniyetler İttifakı Forum'da Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu temsil edecek Geçirdiği ameliyattan sonra İstanbul'daki konutunda dinlenmeye devam eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılamayacağı 11-13 Aralık tarihlerinde Doha'da yapılacak 4. Medeniyetler İttifakı Forum'da Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu temsil edecek. "Arap Baharı" ve Suriye krizi ortamında gerçekleşecek Forum'a, yarısı Arap ülkelerinden olmak üzere, toplam 400 genç katılacak.

Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halife El Tani'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek 4. Medeniyetler İttifakı Forumu'na Yüksek Düzeyli Grubu Üyesi Katar Emiri'nin eşi Şeyha Moza, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ve BM Medeniyetler İttifakı Başkanı Portekiz eski Cumhurbaşkanı Jorge Sampaio da katılacak.

"Kalkınmayı Güçlendirmek İçin Kültürlerarası Diyalog" teması ile gerçekleşecek Doha Forumu'nda ayrıca Almanya Cumhurbaşkanı Ghristian Wulff ve Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer de bulunacak.

Forumda Medeniyetler İttifakı'nın öncüleri Türkiye ve İspanya Dışişleri Bakanlarının yanı sıra Suriye nedeniyle son haftalarda çok gündemde olan Arap Birliği'nin Genel Sekreteri Nabil Elaraby'nin de katılması öngörülüyor.

Bu arada, Erdoğan ile birlikte Medeniyetler İttifakı oluşumunun gerçekleşmesini sağlayan İspanya'nın Başkanı Jose Luis Rodriguez Zapatero'nun da Doha Forumu'na bulunmayacağı daha önce açıklamıştı.

İspanya'da geçtiğimiz ayda yapılan seçimlerde galip çıkan ve 21 Aralık'ta resmen hükümeti devralacak Halkçı Parti ise, muhalefetteyken Medeniyetler İttifakı projesine hiçbir zaman sıcak bakmadı ve bundan sonra ne gibi bir tavır takınacağı merakla bekleniyor.

-DOHA TOPLANTISI ÖNCESİ ERDOĞAN'I ZİYARET ETMİŞTİ-

Doha toplantısı öncesi El Tani ve eşi Moza, geçtiğimiz günlerde Türkiye'yi ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Eşi Hayrünnisa Gül'ün de hazır bulunduğu, 7 Aralık'ta İstanbul'da düzenlenen "İnovasyon Konferansı"nın açılışına eşi Moza ile katılan Al Thani, Başbakan Erdoğan'ı da konutunda ziyaret ederek bir süre görüştü.

-SURİYE İLGİ ODAĞI-

Doha Forumu kapsamında yapılacak ikili temaslarda özellikle Suriye ile ilgili gelişmelerin ağırlıklı bir gündem maddesi olması bekleniyor.

-DOHA FORUMU'NUN GÜNDEMİ-

Bu arada, kültürlerarası ilişkileri iyileştirmek, ön yargılarla mücadele ve kalıcı barış sağlanmasına yönelik ortak eylemlerin de ele alınacağı Doha Forumu'na, yarısı Arap ülkelerinden olmak üzere, 400 genç ve 300 sivil kuruluşu temsilcileri de katılacak. - Ankara

Kaynak: ANKA / Dünya

Dünya Haberler

AK Parti'nin Kızılcahamam kampından sızan iddia! Emekli ve asgari ücretliye ek zam yok

AK Parti'nin Kızılcahamam kampından sızan iddia! Emekli ve asgari ücretliye ek zam yok

Hanımağa lakaplı Güniz Akkuş'a silahlı saldırı

Hanımağa lakaplı Güniz Akkuş'a silahlı saldırı

Ortalık yangın yeri! Aziz Yıldırım'dan Acun'a: Kaşınıyor gerizekalı

Ortalık yangın yeri! Aziz Yıldırım'dan Acun'a: Kaşınıyor gerizekalı

Bakmadan Geçme

Çimen Kızılcık Şerbeti dizisinden gitti mi, ayrılıyor mu? Selin Türkmen Kızılcık Şerbeti dizisinden neden ayrılıyor? Müjde Uzman Kızılcık Şerbeti dizisinden ayrılıyor mu? Diziden ayrılan oyuncular kim? Aziz Yıldırım, Acun Ilıcalı olayı ne? Aziz Yıldırım Acun Ilıcalı'ya ne dedi, hakaret mi etti? Kayseri'de eğitim uçağı düştü! Kayseri'de olay yerinden görüntüler! ERDEN TİMUR KİMDİR? Erden Timur kaç yaşında, nereli, istifa etti mi? Erden Timur istifa mı, neden Galatasaray'dan istifa etti? Erden Timur ne iş yapıyor? Bahar 15. bölüm izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! 4 Haziran TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 4 Haziran Salı ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Kolay kilo vermenin sırrı! Karpuz diyeti nedir? Nasıl yapılır? Kayseri'de eğitim uçağın neden düştü, ölü var mı? Kayseri'de uçak kazası olayı nedir, ne oldu? Kayseri'de eğitim uçağı düştü! Kayseri uçak kazasında ölü ve yaralı var mı? Son durum nedir? SON DAKİKA: KAYSERİ'DE EĞİTİM UÇAĞI MI DÜŞTÜ? Eğitim uçağı nerede düştü, kaç ölü var? Yonca Evcimik kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yonca Evcimik kaç yaşında, nereli? Yonca Evcimik biyografisi! Selin Türkmen kimdir? Kızılcık Şerbeti'nin Çimen'i Selin Türkmen kaç yaşında ve nereli? Kurban Bayramı tatiline 20-21 Haziran eklenecek mi? Bayram tatili kaç gün olacak?
Kayseri'de eğitim uçağı düştü: 2 pilot şehit oldu

Kayseri'de eğitim uçağı düştü: 2 pilot şehit oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title