Haberler

Diplomasi trafiğine övgüler düzen Hollanda basınından dikkat çeken Erdoğan yorumu: Nobel verilebilir

Güncelleme:

Hollanda'nın yüksek tirajlı gazetelerinden Algemeen Dagblad'da yayımlanan makalede Türkiye'nin Ukrayna ve Rusya arasındaki arabulucu rolünden övgüyle bahsedildi. Barışın tesis edilmesi için büyük çaba gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise diplomasi başarısına vurgu yapılarak, "Erdoğan'a Nobel Barış Ödülü verilebilir. Bu kimin aklına gelebilirdi?" ifadeleri kullanıldı.

Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasında 5 haftadır süren savaşı sonlandırma mücadelesi ilk günden beri devam ediyor. Sık sık iki ülkenin liderleri ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan ise barışın tesisi için arabulucu olabileceklerini her fırsatta dile getirdi.

TÜRKİYE'NİN ARABULUCULUĞU DÜNYA GÜNDEMİNDE

Bu desteğin sonucunda iki ülke heyetleri önceki gün İstanbul'da barış müzakereleri için bir araya geldi. Toplantının ardından hem Rusya hem de Ukrayna tarafından olumlu mesajlar gelirken, Recep Tayyip Erdoğan'ın yürüttüğü arabuluculuk faaliyetleri dünya basınından büyük yankı uyandırdı.

Diplomasi trafiğine övgüler düzen Hollanda basınından dikkat çeken Erdoğan yorumu: Nobel verilebilir

ERDOĞAN'IN DİPLOMASİ TRAFİĞİNE ÖVGÜ

İstanbul'da gerçekleşen tarihi zirve Hollanda'nın yüksek tirajlı gazeteleri arasında yer alan Algemeen Dagblad'da geniş yer buldu. Gazetenin baş haber sorumlusu Saskia Van Westhreenen, kaleme aldığı makalesinde Ukrayna-Rusya savaşının sona ermesi için Erdoğan'ın gösterdiği yoğun diplomasi trafiğine vurgu yaptı. Erdoğan'ın girişimlerinden övgü dolu sözlerle bahsetti.

"ERDOĞAN'A NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ VERİLEBİLİR"

Hollandalı gazeteci, makalesinde, "Ukrayna-Rusya Savaşının sona ermesi ve barışın sağlanması konusunda yaptığı çalışmalar nedeniyle Başkan Erdoğan'a Nobel Barış Ödülü verilebilir. Bu kimin aklına gelebilirdi?" ifadelerini kullandı.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Dünya

Ukrayna Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (10)

SMMM:

Keşke bu diplomasiyi suriye'de de yapsaydınız da bu kadar göç almak zorunda kalmasaydık. Efelendiniz Esad'a sonu 10 milyonu geçen mülteci krizi oldu.

44
17
yanıtYanıtla
karabey:

efelenmese gelmecek miydi suriye savaşıyla bu savaşı nasıl aynı kefeye koyup yorum yapıyorsun. Daeşden kaçtı kaçan daeşlemi diplomasi trafi yapacaktı saçma sapan yorum bide beğenenler olmuş hayret yaw

yanıt4
yanıt2
Ayse Koloji:

Hak ediyor

23
34
yanıtYanıtla
Ergün Doğan:

Övgü karın doyurmuyor

28
22
yanıtYanıtla
Trabzon61:

Sn.Cumhurbaskanimizin degerini bilelim. Gercekten cok buyuk bir lider bunu kiymetini bilmeliyiz. Ulkemiz evet zor gunlerden geciyor buna katiliyorum, ama sunu unutmamaliyiz bir basariyi elde etmek icin mecbur zorluklar cekiliyor Turkiye'nin buyumesine engel olmaya calisan bir suru dis guc var ve maalesef icimizdede cok hain var. Allah sonumuzu hayir etsin Allah yardimcimiz olsun Insallah

12
3
yanıtYanıtla
karabey:

Libya halkı da kaddafiyi öldükten sonra kıymetini anladı bizde de öyle akılsızlar var ki asla ders almayan maalsef yeni nesil bilmiyor zannediyorlar ki eskiden almanya gibiydik de sonradan ekonomi kötü oldu. Tayyiple ekonomi bir dönem almanya gibi oldu bunlarda tam o zamana denk gelen gençler işte

yanıt9
yanıt3
Sanane Adımdan :

savaştan sonra ekonomide düzelirse bak o zaman görün Türkün yükselişini helal olsun

9
1
yanıtYanıtla
necmettin durmaz:

büyük lider işte bu

3
1
yanıtYanıtla
karabey:

Ülkede yolunda gitmeyen tek şey ekonomi ve adalet sistemi bunlarıda düzeltirse zaten tillahı gelse başkasını düşünmem bile bu adamın yanına

4
0
yanıtYanıtla
taner ipek:

Hollandalı gazeteci yani İsveç bilim adamları gibi bişiy mi

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title