Haberler
BBC

Danimarka Türk Camilerini Tartışıyor: 'Erdoğan'ın Ülkeyi İslamlaştırma Çabası'

Türkiye'nin desteğinde kurulan camilerin sayılarındaki artış Danimarka'da tartışma konusu oldu.

Türkiye'nin desteğiyle kurulan camilerin sayılarındaki artış Danimarka'da tartışma konusu oldu.

Ülkede yayın yapan Jyllands Posten isimli gazetede yer alan habere göre, Danimarka hükümeti, bu camilerde "politik mesaj içeren konuşmalar yapılabileceğinden" endişe duyuyor.

Parlamento ve hükümetin, "Türk camilerinin finansmanındaki problemleri giderebilecek" formülleri değerlendirdiği de belirtiliyor.

BBC Monitoring'in (İzleme Servisi) derlediği haberde sözleri yer alan Göçmen ve Entegrasyon Bakanlığı sözcüsü Marcus Knuth, "Bu konuya büyük bir endişe ile yaklaşıyoruz" diyerek şunları söyledi:

"Bu camilere akan nakit para, belli bir politik mesajın buralarda seslendirilebileceği korkusunu yaratıyor bizde. Bu problemli dini mesajlar korkusu temelsiz olabilir ama durum bu."

Haberde, bu camilerin Türk Büyükelçiliği ve Diyanet kontrolünde olduğu, toplamda 29 imamın Danimarka'da görev aldığı da aktarılıyor.

'Yeni camilere izin verilmesi çok acaip'

2015 yılında yapılan seçimlerde ülkede ikinci parti olan aşırı sağcı Danimarka Halk Partisi genel başkan yardımcısı Martin Henriksen, dini merkezlere dış finansal desteğin kesilmesini talep ederek şunları söyledi:

"Bu artık sonlanmalı. Hükümet bu yeni camilerin yapımı konusundaki tavrını açıkça ortaya koymak zorunda. Varolan camiler entregrasyon sorununu iyice kötüleştirirken yeni camilere izin verilmesi çok acaip. Parlamentonun ve hükümetin Erdoğan'ın Danimarka'yı ve Avrupa'yı islamlaştırma çabalarına izin vermesi daha da acaip"

Haberde, Marcus Knuth'un, Danimarka'da yer alan Alman ve Norveç kiliselerinin işleyişine zarar vermeden, bu merkezlerin finansal yapıları üzerine formül geliştirilmeye çalışıldığına ilişkin açıklaması da yer buldu.

Danimarka Türk Diyanet Vakfı'nın internet sitesindeki verilere göre bu ülkede toplam 29 Türk din merkezi bulunuyor.

Haberde Roskilde ve Holbaek kentlerinde iki yeni Türk caminin daha yapım sürecinde olduğu belirtiliyor.

BBC

İsveç Posta İdaresi Danimarka Türkiye Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ç.Rizespor Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı şifresiz mi? Trabzonspor Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Gaziantep FK maçı şifresiz mi? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title