Haberler
BBC

Chemnitz Protestoları: Eleştiri Yağmuru Altındaki İç İstihbarat Servisi Başkanı Görevden Alındı

Ağustos ayında ülkenin doğusundaki Chemnitz kentinde başgösteren göçmen karşıtı protestolarla ilgili sarf ettiği sözler nedeniyle eleştirilen Hans-Georg Maassen görevden alındı.

Almanya'da İç İstihbarat Servisi Başkanı Hans-Georg Maassen görevden alındı.

Hans-Georg Maassen, Ağustos ayında ülkenin doğusundaki Chemnitz kentinde başgösteren göçmen karşıtı protestolarla ilgili sarf ettiği sözler nedeniyle yoğun eleştiri altındaydı.

İstifa çağrıları Maassen'in ay başında bir gazeteye verdiği röportaj sonrası başlamıştı.

Maassen, röportaj sırasında aşırı sağın ırkçı saldırısına kanıt teşkil ettiği düşünülen bir videonun gerçekliğini sorgulamıştı.

Başbakan Angela Merkel ise bu görüntülerin açık bir şekilde hoşgörülemeyecek nefreti ortaya koyduğunu söylemişti.

Hans-Georg Maassen, Merkel'in göçmen politikalarına karşıtlığıyla bilinen İçişleri Bakanı Horst Seehofer'in yardımcısı olarak görev yapacak.

Gözaltındaki Iraklı serbest

Chemnitz protestolarının başlamasına neden olan Alman vatandaşı Daniel Hilli'nin ölümüyle ilgili detaylar netlik kazanmadı.

Daniel Hilli, 26 Ağustos'ta karıştığı bir sokak kavgası sonrası hayatını kaybetmişti.

Bu ölümden göçmenleri sorumlu tutan aşırı sağcılar sokaklara inmiş, takip eden günlerde göçmenlere karşı saldırılar meydana gelmişti.

Maassen, göçmenlere karşı cadıavı başlatıldığına dair büronun elinde güvenilir bir kanıt olmadığını söylemişti.

Yabancı karşıtı sloganların susmadığı şiddetli gösterilerde sol ve sağ gruplar karşı karşıya gelmiş, yaralananlar olmuştu.

Olayla ilgili biri Iraklı biri Suriyeli olmak üzere iki kişi gözaltına alınmıştı.

Iraklı Y.A. Salı günü serbest bırakılırken, üçüncü bir şüpheli ise halen aranıyor.

BBC

Chemnitz Almanya Dünya Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title