Haberler

Çeçen lider Kadirov: Çavuşoğlu ve Fidan'la görüştüm, Türkiye'ye davet ettiler

Güncelleme:

Rus lider Putin'e yakınlığıyla tanınan Çeçen lider Ramazan Kadirov, geçen hafta Soçi'de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan ile bir araya geldiğini duyurdu. Kadirov, gizli görüşmeyle ilgili detayları paylaşırken ayrıca Türkiye'ye davet edildiğini de söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Soçi ziyareti tüm dünyada geniş yankı uyandırdı. Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi manşetlerde kendine geniş yer bulurken Soçi'ye ilişkin dikkat çeken bir gelişme daha ortaya çıktı.

KADİROV, ÇAVUŞOĞLU VE FİDAN'LA GÖRÜŞMÜŞ

Putin'e yakın bir isim olarak ön plana çıkan Çeçen lider Ramazan Kadirov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin ile görüştüğü saatlerde kendisinin de Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve MİT Başkanı Hakan Fidan görüşmeler gerçekleştirdiğini duyurdu.

DETAYLARI PAYLAŞTI

Telegram hesabından bir açıklama yapan Kadirov, gizli görüşmeye ilişkin, "Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve MİT Başkanı Hakan Fidan ile Türkiye ile Çeçenistan arasına çeşitli konularda işbirliğinin kurulması gereği üzerinde mutabık kaldığımız verimli bir gayri resmi görüşme gerçekleştirdik. Çavuşoğlu, bu görüşmenin ilişkilerin geliştirilmesi için başlangıç olmasını umduğunu söyledi. Kendisine hak verdiğimi ve ortak girişimlerden her iki tarafın da yararlanabileceğini söyledim." dedi.

'TÜRKİYE'YE DAVET EDİLDİM'

Kadirov, tarihsel olarak Çeçen ve Türk milletinin ortak noktalarına dikkat çekerek "Şu anda Türkiye'de oldukça fazla sayıda Çeçen yaşıyor." dedi. Kadirov, ayrıca gizli görüşmenin ardından Türk heyetinin kendisini Türkiye'ye çağırdığını ve bu davete olumlu yanıt verdiğini açıkladı.

Konuyla ilgili Çavuşoğlu ve Fidan tarafından ise resmi bir açıklama gelmedi.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Dünya

Mevlüt Çavuşoğlu Ramazan Kadirov Hakan Fidan Soçi Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (4)

Erol Birol :

böylce bir suc makinasınla neden görüşüyorlar anlayamadım

105
25
yanıtYanıtla
EVO20 :

ırkçı avrupa ve abd'ye yaklaşırken kimse ses çıkarmıyor şimdi ötmeye başladılar neden sürekli ülkemizi birilerinin yanına sokmaya çalışıyorsunuz anlamıyorum adamlar bizi istemiyor anlayın artık malmısınız?

yanıt1
yanıt0
Doğrucu Davud:

Rusya, Türkiye'yi NATO'dan ve batıdan kopartmaya çalışıyor ve başarılı da oluyor

64
14
yanıtYanıtla
İsmail Kalkan:

Nerdeyse 40 yıla aşkın bir süredir bizi oyalıyan abd ve ab kapısını kapatma vakti bence geldi brics e katılalım risk almadan hayatta kalamayız

26
19
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title